Η Ρωσία θα πληρώσει το εξωτερικό της χρέος σε ρούβλια

Στις 23 Ιουνίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την πληρωμή του χρέους σε ξένο νόμισμα σε ρούβλια. Σε γενικές γραμμές, οι συναλλαγές θα γίνονται μέσω λογαριασμού σε ρούβλι με την ισοτιμία της εγχώριας αγοράς. Η πληρωμή αυτού του χρέους από την πλευρά της Ρωσίας θα θεωρείται ως «δεόντως εκτελεσμένο και πληρωμένο» χρέος, ακόμη κι αν άλλες χώρες δεν το πιστεύουν.

Στην πραγματικότητα, το χρέος σε ρούβλια δεν θα καταβληθεί σε όλες τις χώρες, αλλά κυρίως σε ευρωπαϊκές χώρες για χρέος σε ξένο νόμισμα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το καθεστώς πληρωμής σε ρούβλια είναι προσωρινό προς το παρόν. Ο μηχανισμός έχει σχεδιαστεί για να λύσει το πρόβλημα των πληρωμών για το εξωτερικό χρέος, το οποίο αντιμετωπίζει η Ρωσία κάθε μήνα μετά την επιβολή κυρώσεων.

Το διάταγμα αναφέρει:

«Για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του δημόσιου χρέους της Ρωσικής Ομοσπονδίας που εκφράζονται σε κρατικούς τίτλους, η ονομαστική αξία των οποίων αναφέρεται σε ξένο νόμισμα, η Ρωσική Ομοσπονδία έχει το δικαίωμα να στείλει αίτηση σε μη τραπεζικό πιστωτικό ίδρυμα, που είναι το κεντρικό αποθετήριο, για άνοιγμα λογαριασμού τύπου «Ι» στο όνομα ξένου θεματοφύλακα (χωρίς προσωπική παρουσία του εκπροσώπου του), ο οποίος διατηρείται σε ρούβλια Οι υποχρεώσεις για ευρωομόλογα της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναγνωρίζονται ως δεόντως εκτελεσμένες»

Ο υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov είπε ότι η κατάσταση θα είναι παρόμοια με την πληρωμή για το φυσικό αέριο σε ρούβλια. Και οι μηχανισμοί θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο: εγγραφή νομίσματος, ανταλλαγή του σε ρούβλια: ο υπολογισμός, με τα ευρωομόλογα θα είναι ο ίδιος, απλά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών, το σχέδιο θα επιτρέψει την αποφυγή της χρήσης δυτικών υποδομών διακανονισμού.
 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail