Άλλοι 22 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αντάρτικες ενέργειες

Το Κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) ανέφερε σειρά ενεργειών των ανταρτών κατά της τουρκικής εισβολής στις αντάρτικες ζώνες άμυνας Medya στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) με την ευκαιρία της 26ης επετείου από τον θάνατο της Zeynep Kınacı (Ζιλάν)

Σύμφωνα με την καθημερινή δήλωση του Κέντρου Τύπου του HPG, 22 μέλη των τουρκικών δυνάμεων εισβολής σκοτώθηκαν σε αντάρτικες ενέργειες την Παρασκευή. Το HPG ανέφερε επίσης μαζικές επιθέσεις και εγκλήματα πολέμου από τον τουρκικό στρατό, ο οποίος χρησιμοποίησε χημικά όπλα και εκρηκτικά ενάντια στις σήραγγες των ανταρτών 34 φορές και πραγματοποίησε 22 επιθέσεις με μαχητικά αεροσκάφη και 21 επιθέσεις με ελικόπτερα. Επιπλέον, οι περιοχές των ανταρτών βομβαρδίστηκαν από οβίδες από τα τουρκικά φυλάκια στη συνοριακή περιοχή.

Το HPG έδωσε τις ακόλουθες πληροφορίες για την τελευταία κατάσταση στις περιοχές των ανταρτών:

Στην περιοχή Werxelê στην περιοχή Avaşîn, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε από έναν ελεύθερο σκοπευτή του HPG. Λίγο αργότερα, προέλαση των δυνάμεων εισβολής απωθήθηκε με βαρέα όπλα.

Στην περιοχή Zap, ένα μεταγωγικό ελικόπτερο χτυπήθηκε στο Kurojahro και αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Στο Girê Karker, οι αντάρτες πραγματοποίησαν μια πράξη δολιοφθοράς κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο στρατιώτες.

Στην περιοχή αντίστασης Girê Hekarî, οι αντάρτες χρησιμοποίησαν βαριά όπλα εναντίον στρατιωτών που συγκεντρώθηκαν στη σήραγγα Şehîd Zemanî. Δύο ώρες αργότερα, αντάρτες του YJA Star (Ελεύθερες Γυναικείες Στρατιές) στόχευσαν τις τουρκικές δυνάμεις με βαρέα όπλα. Την ίδια ώρα, όταν μια τουρκική μονάδα άρχισε να κινείται στο Girê Şehîd Akîf, ένας στρατιώτης πυροβολήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή του HPG και οι άλλοι στρατιώτες χτυπήθηκαν επίσης με πυροβόλα όπλα. Στη συνέχεια η μονάδα υποχώρησε με νεκρούς και τραυματίες.

Στο Girê Cûdî, μια προέλαση προς τη σήραγγα Şehîd-Çekdar ανακόπηκε με τακτικές δολιοφθοράς και επακόλουθο βομβαρδισμό από αντάρτες, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις στρατιώτες. Στην ίδια περιοχή, πέντε στρατιώτες πυροβολήθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές του YJA Star. Ένας στρατιώτης πυροβολήθηκε επίσης στο Girê

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail