Viktor Chernomyrdin: Παρθενικό ταξίδι για το πιο ισχυρό συμβατικό παγοθραυστικό

Freepen.gr - Το σκάφος μήκους 147 μέτρων που πήρε το όνομά του από τον εκλιπόντα πρωθυπουργό της Ρωσίας την 1η Μαΐου έφτασε στο Μούρμανσκ και λίγο αργότερα άνοιξε πορεία για τα παγωμένα νερά της Θάλασσας Καρά. Μέχρι τα τέλη της 5ης Μαΐου, το ισχυρό πλοίο είχε φτάσει στις απομακρυσμένες ακτές της χερσονήσου Taymyr.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα πλοήγησης, αναφέρει η κρατική εταιρεία rosmorport.ru, το παγοθραυστικό Viktor Chernomyrdin ολοκλήρωσε τις συνοδεύσεις στον Κόλπο της Φινλανδίας και έφτασε στο Μούρμανσκ, από όπου κατευθύνεται στην Αρκτική για προγραμματισμένες δοκιμές στον πάγο.

Δοκιμές πάγου σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν στη Θάλασσα Καρά, σε περιοχές όπου το πάχος του πάγου και η αντοχή του ανταποκρίνονται στη μεθοδολογία δοκιμών.

Το παγοθραυστικό "Viktor Chernomyrdin" είναι σε θέση να κινείται συνεχώς σε ένα συνεχές πεδίο πάγου πάχους έως 2 m, καθώς και να εκτελεί εργασίες θραύσης πάγου με πάγο πάχους έως 3 m.

Στο παγοθραυστικό βρίσκονται μέλη της επιστημονικής αποστολής: εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Έρευνας της Αρκτικής και της Ανταρκτικής, του Κρατικού Ερευνητικού Κέντρου Krylov, καθώς και εκπρόσωποι του FSUE "Rosmorport".

Το πρόγραμμα δοκιμών πάγου έχει σχεδιαστεί για 10-15 ημέρες, ανάλογα με την πραγματική κατάσταση των πεδίων πάγου και την απόσταση των περιοχών δοκιμών.

 

Χαρακτηριστικά

Το πετρελαιοηλεκτρικό παγοθραυστικό «Viktor Chernomyrdin» έχει ισχύ έλικας 25 MW, έχει κατηγορία πάγου Icebreaker8 και είναι ικανό να επιταχύνει έως και 17,8 κόμβους σε καθαρό νερό. Η αυτονομία εργασίας είναι έως 60 ημέρες.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο, υψηλής τεχνολογίας και ευέλικτο σκάφος. Η αυτοματοποίηση της λειτουργίας του παγοθραυστικού πραγματοποιείται με τη χρήση συστήματος ελέγχου και παρακολούθησης υπολογιστή, ο όγκος του καθιστά δυνατή τη λειτουργία της μηχανικής εγκατάστασης χωρίς τη συνεχή παρουσία προσωπικού συντήρησης στα μηχανοστάσια και στον κεντρικό σταθμό ελέγχου. Η σύνθεση του εξοπλισμού πλοήγησης επιτρέπει σε ένα άτομο να οδηγεί το σκάφος στη γέφυρα ναυσιπλοΐας.

 
Το πολυλειτουργικό παγοθραυστικό διαθέτει 2 ελικοδρόμια. Είναι σε θέση όχι μόνο να παρέχει βοήθεια στο σπάσιμο του πάγου, αλλά και να συμμετέχει σε επιστημονικές αποστολές και επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, να μεταφέρει εμπορευματοκιβώτια και επίσης να εκτελεί τις λειτουργίες ενός πυροσβεστικού πλοίου.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail