Η Τουρκία επιδιώκει ένα σχέδιο επέκτασης σε βάρος του Ιράκ και της Συρίας

Freepen.gr -
Το τουρκικό κράτος κατοχής εντείνει τις επιθέσεις του με βαρέα όπλα και drones στις περιοχές της βόρειας και ανατολικής Συρίας και σε περιοχές στο νότιο Κουρδιστάν, με στόχο να υπονομεύσει το εγχείρημα του δημοκρατικού έθνους στις περιοχές της βόρειας και ανατολικής Συρίας και στη Σινγκάλ, και καταλαμβάνοντας περισσότερα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ.

Σε σχέση με αυτό, ο Μαχμούντ Μπουζάν, επικεφαλής του Γραφείου Σχέσεων του Κουρδικού Αριστερού Κόμματος της Συρίας, δήλωσε: «Καταδικάζουμε την εγκληματική ενέργεια που διενεργήθηκε από τον τουρκικό εχθρό στις περιοχές της βόρειας και ανατολικής Συρίας ειδικότερα και της Συρίας γενικότερα, η οποία θεωρείται πόλεμος γενοκτονίας για τους λαούς της περιοχής».

Και πρόσθεσε, «Οι λαοί της περιοχής δεν είναι τρομοκράτες αν είναι Άραβες ή Κούρδοι, όπως ισχυρίζονται ο Ερντογάν και οι μισθοφόροι του, και οι λαοί της περιοχής είναι αυτοί που πολέμησαν την τρομοκρατία και φύτεψαν την αδελφότητα των λαών στην περιοχή και τη συνύπαρξη».

Και συνέχισε, «Καλούμε σε όλες τις χώρες του κόσμου, τις χώρες που αγαπούν τη δημοκρατία και την ελευθερία και την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να κάνουν το καθήκον τους έναντι των λαών της βόρειας και ανατολικής Συρίας ειδικότερα και της Συρίας γενικότερα, καθώς ο Ερντογάν επιδιώκει γενοκτονικούς πολέμους».

Ο Μαχμούντ Μπουζάν εξήγησε ότι "η ιστορία της Τουρκίας είναι ξεκάθαρη από αμνημονεύτων χρόνων και όλοι γνωρίζουν την πολιτική της απέναντι στην περιοχή, τις προθέσεις του φασισμού και την παρακμιακή εγκληματικότητα κατά των λαών της περιοχής. Η Τουρκία θέλει να επαναλάβει την οθωμανική ιστορία και να διαφοροποιήσει τους λαούς της την περιοχή όπως έκανε στο παρελθόν».
 
Με τη σειρά του, ο επικεφαλής του γραφείου δημοσίων σχέσεων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Κουρδιστάν στη Ράκα, Αχμέντ Νούρι, δήλωσε: "Η Τουρκία διεξάγει έναν πόλεμο εξόντωσης κατά των λαών της περιοχής και μια διαδικασία δημογραφικής αλλαγής στην περιοχή. Ο στόχος για αυτές τις ενέργειες είναι να ματαιώσουν οποιοδήποτε δημοκρατικό σχέδιο στην περιοχή και να εξυπηρετήσουν το επεκτατικό της οθωμανικό σχέδιο σε βάρος των εδαφών της Συρίας και του Ιράκ, και όλες αυτές οι ενέργειες συνιστούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών όρων. 
 
«Η Τουρκία προσπαθεί να αποδυναμώσει την περιοχή ευρύτερα χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της πολιορκίας, της δημογραφικής αλλαγής και του περιορισμού των υδάτων των ποταμών για να ασκήσει πίεση στην περιοχή και να ολοκληρώσει τα αποικιακά της σχέδια που ακολουθεί από την αρχή της συριακής κρίσης». είπε ο Αχμέντ Νούρι. Ο Νούρι κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να βάλει τέλος στις τουρκικές παραβάσεις στην περιοχή, να τηρήσει τις διεθνείς συμφωνίες, να σταματήσει όλες τις παραβιάσεις και να τηρήσει τα πρότυπα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
 
* πληροφορίες ΑΝΗΑ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail