Το νεότερο στρατηγικό υποβρύχιο της Ρωσίας εκτοξεύει τορπίλες μέσω του πάγου της Αρκτικής

Το ολοκαίνουργιο στρατηγικό υποβρύχιο της κατηγορίας Borei, Knyaz Oleg έχει λάβει μέρος σε μια σειρά ασκήσεων με στόχο την προετοιμασία του σκάφους και του πληρώματος για επιχειρήσεις στην Αρκτική.

Σύμφωνα με τον Βόρειο Στόλο, το Knyaz Oleg την περασμένη εβδομάδα συμμετείχε σε σκοποβολή τορπιλών σε κλειστό πεδίο βολής στη Θάλασσα του Μπάρεντς. Η εκπαίδευση ήταν να προετοιμαστεί το πλήρωμα για το άνοιγμα οπών στον θαλάσσιο πάγο της Αρκτικής για την ανάδυση του σκάφους.

Μέρη της βολής τορπίλης έγιναν σε ομαδική άσκηση με υποβρύχια του Βόρειου Στόλου. Το Knyaz Oleg εκπαίδευσε επίσης αντιδράσεις εναντίον εχθρικών υποβρυχίων κάτω από τον θαλάσσιο πάγο.

Ο Βόρειος Στόλος έχει μακρά εμπειρία από επιχειρήσεις κάτω από τον πάγο. Τον Μάρτιο του 2021, τρία πυρηνικά υποβρύχια εμφανίστηκαν κάτω από τον πάγο μέσα σε μια περιοχή με ακτίνα 300 μέτρων κοντά στη Γη του Φραντς Γιόζεφ. Η επιχείρηση ήταν μέρος της Άσκησης Umka-21, μιας από τις πιο περίπλοκες στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας στην υψηλή Αρκτική.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail