Το Κίεβο ζητά από την Ιαπωνία τη μεταφορά των παγωμένων assets της Ρωσίας στην Ουκρανία!

Zephyrka / pixabay
Freepen.gr - Ο υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας, Serhiy Marchenko, σε συνέντευξή του στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, ζήτησε τη μεταφορά όλων των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που έχουν παγώσει στην Ιαπωνία στην Ουκρανία.

Οι δυτικές χώρες, στο πλαίσιο της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, επέβαλαν σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του παγώματος των συναλλαγματικών αποθεμάτων. Ο υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov υπολόγισε προηγουμένως ότι περίπου τα μισά, ή περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια, από τα αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος της Ρωσίας είχαν παγώσει. Σε ορισμένες χώρες, στο πλαίσιο της πολιτικής κυρώσεων, λαμβάνονται επίσης αποφάσεις για δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ακίνητης περιουσίας Ρώσων επιχειρηματιών. 

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών  Ντμίτρι Κουλέμπα ζήτησε προηγουμένως από τις χώρες της G7 να εγκρίνουν νόμους που θα τους επιτρέπουν να κατάσχουν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και να τα μεταφέρουν στην Ουκρανία.

«Ελπίζω ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση της Ουκρανίας», είπε ο Μαρτσένκο.

Ο Ουκρανός υπουργός επεσήμανε ότι «η Ιαπωνία έχει παγώσει τους οικονομικούς πόρους» και είπε ότι «στέλνει σήμα στην Ιαπωνία» να τους χρησιμοποιήσει για την αποκατάσταση της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την ειδική επιχείρηση, πρέπει να «πληρώσουν το τίμημα της αποκατάστασης». 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν μιλάμε μόνο για τα κεφάλαια της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας που δέσμευσε η Τράπεζα της Ιαπωνίας, αλλά και για τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία ιδιωτών. "Χρειάζεται μια πολιτική λύση. Αυτό δεν είναι εύκολο έργο", είπε ο Μαρτσένκο, σημειώνοντας ότι η ουκρανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την G7 προς αυτή την κατεύθυνση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail