Μπρνάμπιτς: Η Σερβία αγωνίζεται να προστατεύσει τη θέση της, να αποφασίζει ανεξάρτητα

Freepen.gr - Η Σερβία πρέπει να προστατεύει και να υπερασπίζεται τα δικά της συμφέροντα και είναι απολύτως σαφές ότι η χώρα μας πρέπει να συνεχίσει να προστατεύει τις αρχές του διεθνούς δικαίου και της έννομης τάξης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε την Παρασκευή η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς στο B92 TV.

Μιλώντας για πίεση στη Σερβία για την αποτυχία της να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, η Μπρνάμπιτς είπε πως η Σερβία αγωνίζεται για να προστατεύσει τη θέση της και να λάβει αποφάσεις ανεξάρτητα "ως κυρίαρχη χώρα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και την έννομη τάξη".

"Πιστεύω ότι πρέπει να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας - είναι σαφές πως πρέπει να παραμείνουμε μια χώρα που υπερασπίζεται τις αρχές του διεθνούς δικαίου και τη διεθνή έννομη τάξη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αυτός είναι ο μόνος πιθανός δρόμος μπροστά μας γιατί αυτά είναι τα επιχειρήματά μας για την υπεράσπιση της θέσης μας», σημείωσε η Μπρνάμπιτς.

Εκείνοι στη Δύση που λένε ότι η Σερβία πρέπει να έχει μια πιο αυστηρή θέση για το θέμα έχουν "παραβιάσει βάναυσα την εδαφική μας εδαφική αλληλουχία και το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ", είπε.

«Εκείνοι που αναγνώρισαν τη μονομερώς κηρυγμένη ανεξαρτησία του λεγόμενου Κοσσυφοπεδίου και διέπραξαν επίσης μια επίθεση στη χώρα μας -μια κυρίαρχη, διεθνώς αναγνωρισμένη χώρα που δεν επιτέθηκε σε κανέναν- το έκαναν χωρίς καμία απολύτως απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας με κάθε κόστος, κάτι που είναι απολύτως εντάξει, αλλά κατέρριψαν όλες τις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς τάξης σε βάρος της Σερβίας το 1999», είπε η Μπρνάμπιτς.

πληροφορίες - εικόνα: Τανγιούγκ


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail