Η Ρωσία θέτει τους διηπειρωτικούς πυραύλους Sarmat σε κατάσταση μάχης το φθινόπωρο

Τα συστήματα στρατηγικής μάχης διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Sarmat (ICBM) της Ρωσίας θα τεθούν σε μάχιμη υπηρεσία αυτό το φθινόπωρο, δήλωσε ο επικεφαλής της Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

"Οι δοκιμαστικές εκτοξεύσεις έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά σχεδιάζουμε να βάλουμε σε μάχιμη υπηρεσία τους πρώτους πυραύλους σειριακής παραγωγής το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους", δήλωσε ο Rogozin.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο Rogozin είχε αναφέρει πως η ρωσική κρατική διαστημική εταιρεία Roscosmos θα παράγει σύντομα 46 συστήματα στρατηγικής μάχης διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Sarmat (ICBM).

Ο Sarmat ICBM έχει αναπτυχθεί στο Makeyev State Rocket Center (μέρος της Roscosmos) και κατασκευάζεται από την Krasmash. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, ο RS-28 Sarmat είναι ικανό να παραδώσει μια κεφαλή MIRVed βάρους έως και 10 τόνων σε οποιαδήποτε τοποθεσία σε όλο τον κόσμο, τόσο στο Βόρειο όσο και στο Νότιο Πόλο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail