Η Γερμανία δεν μπορεί να εφαρμόσει εμπάργκο φυσικού αερίου κατά της Ρωσίας, είπε ο Αντικαγκελάριος

PeterDargatz / pixabay
Η Γερμανία δεν μπορεί πλέον να εφαρμόσει το εμπάργκο φυσικού αερίου κατά της Ρωσίας, δήλωσε σε ενημέρωση στο Βερολίνο ο επικεφαλής του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας, αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ.

"Δεν μπορούμε αυτήν την στιγμή να επιβάλουμε εμπάργκο φυσικού αερίου. Έχω μιλήσει για αυτό πολλές φορές. ... Οι προϋποθέσεις που πρέπει να δημιουργήσουμε σε περίπτωση που σταματήσουν οι ρωσικές προμήθειες και για να επιβιώσουμε τον χειμώνα, δεν υπάρχουν ακόμη», είπε ο υπουργός.

Πρόσθεσε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να εξετάσει ένα εμπάργκο πετρελαίου κατά της Ρωσίας, αλλά «δεν θα συμβεί επίσης με τέτοιο τρόπο ώστε να μην γίνει αντιληπτό». Η οικονομία «δε θα καταρρεύσει, αλλά θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών και διακοπή των εμπορικών αλυσίδων», εξήγησε ο Χάμπεκ. 

«Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, πρέπει να ειπωθεί ξεκάθαρα και αποφασιστικά, είμαστε ακόμη πολύ μακριά από το εμπάργκο», πρόσθεσε ο υπουργός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail