Ο Τζόνσον υποσχέθηκε στη Σουηδία οποιαδήποτε βοήθεια σε περίπτωση επίθεσης εναντίον της

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο, στο πλαίσιο μιας αμοιβαίας συμφωνίας ασφαλείας με τη Σουηδία, να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί σε περίπτωση επίθεσης, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Την Τετάρτη, η Βρετανία και η Σουηδία υπέγραψαν συμφωνία για αμοιβαίες εγγυήσεις ασφάλειας στο πλαίσιο της επίσκεψης Τζόνσον. Ανάλογη συμφωνία αναμενόταν να υπογραφεί και με τη Φινλανδία αργότερα την Τετάρτη.

"Όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας της Σουηδίας, υπάρχουν διαφορετικές συζητήσεις εδώ. Δεν θα ήθελα να ανακατευτώ σε αυτό, γιατί αυτό είναι θέμα της Σουηδίας σχετικά με το μέλλον της με το ΝΑΤΟ ... Λέμε ότι σε περίπτωση καταστροφής ή επίθεσης, το Ηνωμένο Βασίλειο θα βοηθήσει τη Σουηδία με προϋπόθεση πως η Σουηδία θα ζητήσει», δήλωσε ο Τζόνσον σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Σουηδίας Magdalena Andersson.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail