Ποια κυβέρνηση θα χαρίσει ένα εκατομμύριο φυτά κάνναβης στους πολίτες και γιατί

lovingimages / pixabay
Freepen.gr - Ο υπουργός Υγείας της Ταϊλάνδης Anutin Charnvirakul ανακοίνωσε ότι η εθνική κυβέρνηση θα διανείμει ένα εκατομμύριο δωρεάν φυτά κάνναβης σε νοικοκυριά σε όλη τη χώρα τον Ιούνιο για να ενθαρρύνει τους Ταϊλανδούς να καλλιεργούν μαριχουάνα στο σπίτι, ανέφερε το CNN την Τετάρτη.

Η είδηση ​​ακολουθεί την απόφαση του βασιλείου τον Ιανουάριο που επέτρεπε στους πολίτες του να καλλιεργούν φυτά κάνναβης στο σπίτι αφού ειδοποιήσουν την τοπική τους κυβέρνηση. Το φυτό, ωστόσο, μπορεί να καλλιεργηθεί μόνο για ιατρικούς σκοπούς και η κάνναβη δεν μπορεί να διανεμηθεί εμπορικά χωρίς την κατάλληλη άδεια. Ο νέος κανόνας θα τεθεί σε ισχύ στις 9 Ιουνίου.

Οι υποστηρικτές της κάνναβης της Ταϊλάνδης υποστήριξαν πως το να επιτραπεί στα νοικοκυριά να καλλιεργήσουν το φυτό στο σπίτι θα βοηθήσει το κατά κύριο λόγο γεωργικό έθνος να ενισχύσει την οικονομική του ανάκαμψη μετά την πανδημία του Covid.

«Αυτό θα επιτρέψει στους ανθρώπους και στην κυβέρνηση να παράγουν περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια μπατ [ετησίως] έσοδα από τη μαριχουάνα και την κάνναβη», υποστήριξε ο υπουργός Υγείας. «Οι άνθρωποι μπορούν να επιδείξουν τη σοφία τους για την κάνναβη και τα προϊόντα που σχετίζονται με την κάνναβη και να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε εθνικό επίπεδο», πρόσθεσε, προτρέποντας τους Ταϊλανδούς να καλλιεργήσουν όσα φυτά κάνναβης θέλουν.

Ενώ οι περισσότεροι από τους γείτονές του έχουν αυστηρούς νόμους για τα ναρκωτικά, το 2018, το Βασίλειο της Ταϊλάνδης έγινε το πρώτο έθνος της Νότιας Ασίας που νομιμοποίησε την ιατρική μαριχουάνα. Έκτοτε, στην Ταϊλάνδη είναι νόμιμη η πώληση προϊόντων κάνναβης με λιγότερο από 0,2 τοις εκατό THC, την ψυχοδραστική ένωση στη μαριχουάνα. Η ψυχαγωγική χρήση του ναρκωτικού εξακολουθεί να είναι παράνομη στη χώρα.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail