Ο Ζελένσκι πεπεισμένος ότι δε θα υπήρχε πόλεμος εάν η Ουκρανία ήταν μέλος του ΝΑΤΟ

president.gov.ua
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία θα είχε αποτραπεί εάν η χώρα του ήταν μέλος του ΝΑΤΟ στο παρελθόν, μετέδωσε το Reuters.

Ο ίδιος έκανε τις δηλώσεις σε βιντεοσυνέντευξή του με φοιτητές του Ινστιτούτου Πολιτικής Επιστήμης του Παρισιού.

Αν η Ουκρανία ήταν μέρος του ΝΑΤΟ πριν από τον πόλεμο, δε θα είχε γίνει πόλεμος, ήταν ανένδοτος ο αρχηγός του κράτους.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει επανειλημμένα δηλώσει πως ο κίνδυνος να γίνει μέλος της Συμμαχίας η Ουκρανία είναι ο λόγος της εισβολής που ξεκίνησε πριν από περισσότερους από δύο μήνες.

Ο Ζελένσκι σημείωσε επίσης ότι θέλει να αποκαταστήσει το έδαφος της χώρας πριν το τέλος του πολέμου με τη Ρωσία. Τόνισε επίσης πως είναι ακόμη έτοιμος για διάλογο με τη Μόσχα.  

Μόλις αποκαταστήσουμε ό,τι είναι δικό μας, θα το τελειώσουμε, συνόψισε ο Ζελένσκι.  

Εν τω μεταξύ, έγινε σαφές πως οι ρωσικές αρχές κατοχής στην περιοχή της Χερσώνας, την οποία έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η Ρωσία, σκοπεύουν να απευθυνθούν στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για να κάνουν την περιοχή μέρος της Ρωσίας. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail