Πανικός σε τουρκικό αεροσκάφος πριν απογειωθεί από το Τελ Αβίβ: Επιβάτες έλαβαν εικόνες από συντριβή αεροπλάνου!

Μehmet Μustafa ÇeΙik/Wikimedia Cοmmοns
Freepen.gr - Ένα τουρκικό αεροσκάφος αναγκάστηκε να επιστρέψει στην πύλη του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν την Τρίτη, αφού οι επιβάτες άρχισαν να λαμβάνουν στα κινητά τους τηλέφωνα μηνύματα που περιείχαν εικόνες συντριβής αεροπλάνων, ανακοίνωσε η Αρχή του Αεροδρομίου του Ισραήλ [IAA], γράφει η haaretz.com.

Εννέα ύποπτοι, που περιγράφονται από την αστυνομία ως πολίτες του Ισραήλ και μεταξύ των επιβατών, απομακρύνθηκαν και θα μπορούσαν να διωχθούν για διάδοση ψευδών πληροφοριών, ανέφερε η IAA. Το αδίκημα επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης τριών ετών στο Ισραήλ.

«Είμαι βέβαιος ότι η αστυνομία και οι αρχές ασφαλείας θα μάθουν γιατί [οι ύποπτοι] το έκαναν», δήλωσε στο Channel 12 TV ο Ofer Lefler, εκπρόσωπος της IAA. «Μια γυναίκα λιποθύμησε, μια άλλη έπαθε κρίση πανικού», είπε στο Channel 12 μια επιβάτιδα, η οποία ταυτοποιήθηκε μόνο ως Νταϊάνα.

Το αεροπλάνο απογειώθηκε με ώρες καθυστέρηση μετά από έλεγχο ασφαλείας του αεροπλάνου, των αποσκευών και των επιβαινόντων, είπε ο Lefler.

Οι φωτογραφίες στάλθηκαν μέσω της λειτουργίας "AirDrop" της Apple και έτσι μόνο οι χρήστες iPhone τις έλαβαν, ανέφερε ο ιστότοπος Ynet. Οι εικόνες απεικόνιζαν ένα τουρκικό αεροπορικό δυστύχημα στην Ολλανδία το 2009 και ένα δυστύχημα το 2013 στο Σαν Φρανσίσκο.

Το αεροπλάνο, το οποίο αναγνωρίστηκε ως το AnadoluJet 737 από το Ynet, σταμάτησε να ταξιδεύει και επέστρεψε στον τερματικό σταθμό όπου κινητοποιήθηκαν τα πληρώματα ασφαλείας για να «λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι δε υπάρχει κίνδυνος για τους επιβάτες», ανέφερε η IAA.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail