Η Βουλγαρία συμφώνησε να προμηθευτεί LNG από τις ΗΠΑ φθηνότερα από την Gazprom

government.bg

Freepen.gr - Ο Πρωθυπουργός Kiril Petkov συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Kamala Harris. Κατά τη συνομιλία τους στον Λευκό Οίκο, οι δυο τους συζήτησαν τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ Σόφιας και Ουάσιγκτον και τις δυνατότητες εμβάθυνσης της συνεργασίας προς το συμφέρον και των δύο πλευρών.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν επίσης ένα σημαντικό θέμα της συνάντησης μεταξύ Πέτκοφ και Χάρις. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη αποτελεί σαφές σημάδι της ανάγκης επιταχυνόμενων και πραγματικών μέτρων στον ενεργειακό τομέα. 

Η Αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις συνεχάρη τη Βουλγαρία για τις αποφασιστικές ενέργειές της στην υπεράσπιση της ενεργειακής της κυριαρχίας. Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός Πέτκοφ επεσήμανε ότι η συνεργασία μεταξύ Σόφιας και Ουάσιγκτον είναι σημαντικό μέρος για την επίτευξη της ανεξαρτησίας της Βουλγαρίας για το φυσικό αέριο, μαζί με την αλληλεγγύη προς την ΕΕ. Συμφωνήθηκε επίσης να γίνουν πραγματικές παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Βουλγαρία σε τιμές χαμηλότερες από αυτές της Gazprom, οι οποίες θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο.



Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ είχε συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Οι δυο τους συζήτησαν τις δυνατότητες συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ενεργειακή διαφοροποίηση της Βουλγαρίας και της περιοχής. Ο Πέτκοφ και ο Μπλίνκεν συζήτησαν επίσης τον εκσυγχρονισμό των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς και τη σταθερότητα και την ανάπτυξη των Δυτικών Βαλκανίων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail