Ρωσία: Η Πολωνία αποτελεί απειλή για την ακεραιότητα της Ουκρανίας

Robfoto / pixabay
Freepen.gr - Η Πολωνία είναι από καιρό εχθρική, και τους τελευταίους μήνες έχει γίνει εχθρική, το ότι μπορεί να αποτελέσει απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας είναι γεγονός, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Νωρίτερα, ο Πολωνός πρόεδρος Anrzej Duda είπε πως δε θα υπάρχουν "πια" σύνορα μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας και ότι οι λαοί των δύο χωρών θα μπορούν να ζήσουν μαζί, "χτίζοντας μαζί την κοινή τους ευτυχία και την κοινή τους δύναμη". Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας  Αλεξάντερ Λουκασένκο «δεν απέκλεισε ότι η Ρωσία, η Ουκρανία και η Λευκορωσία θα έπρεπε να πολεμήσουν εναντίον της Πολωνίας, η οποία θέλει να καταλάβει τη δυτική Ουκρανία».

«Δε θα σχολίαζα τις δηλώσεις του Προέδρου της Λευκορωσίας. Το γεγονός πως η πολύ, πολύ εχθρική ρητορική έρχεται από την Πολωνία τους τελευταίους μήνες είναι παραδοσιακή και δεν είναι φιλική εδώ και πολύ καιρό. Αλλά τους τελευταίους μήνες έχει γίνει εχθρική. Και το γεγονός ότι για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας οι απειλές μπορεί να προέρχονται από την Πολωνία - αυτά είναι επίσης προφανή γεγονότα. Αυτό συζητήθηκε, αν θυμάστε, στην πρόσφατη δήλωση του επικεφαλής της υπηρεσίας ξένων πληροφοριών μας. Αυτά είναι προφανή γεγονότα» είπε ο Πεσκόφ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail