Πόσο θα μας κοστίσει το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ;

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Κατάφερε ο παραλογισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ζήτημα διαχείρισης τις πολεμικής σύγκρουσης Ρωσίας – Ουκρανίας, να θέσει την Ελλάδα στις μη φιλικές χώρες της Ρωσίας. Δηλαδή στις εχθρικές, όταν η Τουρκία (μέλος και εκείνη του ΝΑΤΟ και φιλική προς τις ΗΠΑ) κρατάει μια ουδέτερη στάση.

Ωστόσο αυτός ο παραλογισμός καλά κρατεί, από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη για νέα αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, υλοποιώντας την “παράκληση” της κυβέρνησης των ΗΠΑ, όπως αυτή εκφράστηκε από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Αμερικής.

Αφού άλλωστε υπάρχει η δέσμευση για αποστολή νέου οπλισμού στην Ουκρανία κατά τη συνάντηση Υπουργών Άμυνας από 40 χώρες και στην οποία παραβρέθηκε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Παναγιωτόπουλος, καθώς και ο Α΄ ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος (;;;).

Σε αυτήν την πολεμική συνεύρεση, ο κ. Παναγιωτόπουλος δεσμεύθηκε για κάθε αποστολή ανθρωπιστικής και αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία.


ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, διαχρονικό φίδι στον κόρφο της Ελλάδος…

Τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία έχει κλιμακώσει επικίνδυνα τις παραβιάσεις της στον εναέριο χώρο της Ελλάδος, οδηγώντας τα πράγματα σε μια επιδιωκόμενη κρίση.

Εκατοντάδες οι παραβιάσεις της του εθνικού μας εναερίου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη, που ίπτανται πάνω από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου μας. Επάνω από την Κω, την Λέρο, την Κάλυμνο, την Κάρπαθο, την Σάμο, ακόμη και επάνω από τη Ρω, το Φαρμακονήσι, τους Φούρνους, τη Στρογγύλη, τους Λειψούς κ.α. νησιά μας.

Πρωτοφανείς τουρκικές παραβιάσεις, εχθροπολεμικές παραβιάσεις, τις οποίες η ελληνική πλευρά τις αντιμετωπίζει με έκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο.

Όπου αποφασίστηκε να ακυρωθεί η πρόσκληση που είχε απευθυνθεί στην Τουρκία για τη συμμετοχή της στη Νατοϊκή άσκηση Tiger Meet.

Επίσης στην εν λόγω σύσκεψη επισημάνθηκε ότι μπορεί η συνεχής προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας να οδηγήσει σε ατύχημα στο Αιγαίο με απρόβλεπτες συνέπειες.

Μάλιστα. Για να μας απαντήσει κάποιος ειδήμων, αν έπρεπε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος να προσκαλέσει την Τουρκία, επειδή και μόνο ήταν απαίτηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ;

Δηλαδή αν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εξακολουθούν και βλέπουν σαν φίλη χώρα την Τουρκία, πρέπει η ελληνική πλευρά να συμφωνεί μαζί τους;

Πρέπει ο στρατιωτικός Κωνσταντίνος Φλώρος και οι επιτελείς του να γίνονται πολιτικοί κατά των συμφερόντων της Πατρίδας;

Τελικά, ή ο γιαλός είναι στραβός, η εμείς στραβά αρμενίζουμε.

Έτσι τις επόμενες ώρες η τουρκική φρενίτιδα των παραβιάσεων του Αιγαίου μας συνεχίστηκε στο ίδιο έντονους ρυθμούς.

Αναγκάζοντας την κοιμωμένη ελληνική κυβέρνηση να στείλει έντονο διάβημα προς την Τουρκία με εντολή του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια, να καταγγέλλει αυτές τις παραβιάσεις επάνω κι από κατοικημένα νησιά ως καταδικαστέες και απαράδεκτες.

Παράλληλα η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ για τις εχθροπολεμικές τουρκικές πτήσεις.

Αναφέροντας μάλιστα πως τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

Μωρέ τι μας λέτε; Είσαστε σοβαροί εκεί στο Υπουργείο των Εξωτερικών μας, όταν πριν από λίγα 24ωρα ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίγκεν, στην ερώτηση που επέβαλε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου (είναι αποδεκτό από τις ΗΠΑ, χώρες όπως η Τουρκία να αρνούνται να επιβάλουν κυρώσεις στην Ρωσία; Εκτός από την Τουρκία, οι σύμμαχοί σας ακολουθούν τις διαδικασίες των κυρώσεων. Είναι αποδεκτό από τις ΗΠΑ χώρες όπως η Τουρκία να παραβιάζουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας;) πήρε την παρακάτω φιλότουρκη και συνάμα ανθελληνική απάντηση:

«Η Τουρκία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. H Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία έχει συνεισφέρει σημαντικά στην προσπάθεια να στηρίξει τον ουκρανικό λαό και να ζητήσει από τη Ρωσία να λογοδοτήσει και επίσης, έχει συντονιστεί πολύ στενά με το ΝΑΤΟ για διάφορες μορφές υποστήριξης. Η Τουρκία επίσης έχει καίριο ρόλο στην προσπάθεια να φέρει Ρώσους και Ουκρανούς κοντά ώστε να επιτευχθεί μια διπλωματική λύση…».

Βέβαια έπραξαν και το αυτονόητο εκεί στο ΥΠΕΞ μας.

Παγώνουν τα λεγόμενα “Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης” με την Τουρκία. Παγώνουν δηλαδή τα ταξιδάκια, του πήγαινε κι έλα, αφού και οι ίδιοι ποτέ δεν πείστηκαν πως είναι δυνατόν να δώσεις εμπιστοσύνη στο Τούρκο εισβολέα και ταραχοποιό.

Παγώνουν τα “Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης” και έκαναν τώρα τα μούτρα κρέας της Τουρκίας. Θα σταματήσει άμεσα τις παραβιάσεις του Αιγαίου μας. Θα σταματήσει άμεσα τις προκλήσεις στην Θράκη μας.

“Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης”, που εμπνεύσθηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και που συνεχίζει ο γιος του Κυριάκος.

Αχ Ελλάδα μας ποιοι σε κυβερνάνε. Αχ ελληνικέ λαέ, ευκολόπιστε λαέ, που παραχωρείς την ψήφο σου.


Οι Αμερικανοί περνούν τον ελληνικό λαό για ιθαγενείς…

Σε αυτό το καθεστώς ομηρίας από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ μεταβαίνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην Αμερική προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Μια είδηση που τα Συστημικά ΜΜΕ υποδέχτηκαν με διθυράμβους και πηχυαίους τίτλους. Εξυμνώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως τον πρώτο Έλληνα Πρωθυπουργό που θα μιλήσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 17 Μαΐου. Πιο συγκεκριμένα:

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, στην κοινή συνεδρίαση των δυο σωμάτων του Κογκρέσου των ΗΠΑ - Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία, προσκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να μιλήσει ενώπιον τους.

Τι σημαίνει άραγε αυτή η ξαφνική αγάπη των ΗΠΑ προς το πρόσωπο του Έλληνα Πρωθυπουργού; Τι παγίδες μπορεί να κρύβει για τα εθνικά μας θέματα;

Βεβαίως και δεν ισχύουν τα όσα επικαλούνται τα Συστημικά Μέσα, πως δηλαδή αναβαθμίζεται ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδος από αυτήν την επίσκεψη στις ΗΠΑ του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Για κανένα λόγο δεν ισχύει η παραπληροφόρηση, η προπαγάνδα αυτών των Συστημικών Μέσων περί του ενισχυμένου ρόλου της Ελλάδος στην ευρύτερη περιοχή.

Για κανένα λόγο δεν ισχύει ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το πολιτικό κύρος του του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ποιον νομίζουν πώς κοροϊδεύουν; Δεν μπορούν ούτε τους ιθαγενείς της Αφρικής να πείσουν.

Ρώτησαν τον ελληνικό λαό, ο οποίος αποκηρύσσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη όπως ο “διάβολος το λιβάνι”;


Επιλεκτική η ευαισθησία των ΗΠΑ…

Δυστυχώς γι΄ αυτούς, στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη σκεπτόμενοι Έλληνες, που γνωρίζουν να διαβάζουν, που γνωρίζουν να αποκωδικοποιούν τις αμερικανιές της “εγκληματικής” κάστας των πολιτικών του “Δημοκρατικού Αμερικανικού Κόμματος”. Του κόμματος που διαμέλισε ένα ισχυρό ανεξάρτητο κράτος, τη Γιουγκοσλαβία, που προκάλεσε την πολεμική σύρραξη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και θρασύτατα και εντελώς ωμά οδηγεί τον πλανήτη στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αλήθεια, πού βρισκόταν η αμερικανική ανθρωπιστική βοήθεια προς τον άμαχο πληθυσμό του Ιράκ; Πού ήταν η ευαισθησία τους και η μέριμνά τους για τα μικρά παιδιά και τη δυστυχία που τους δημιούργησαν οι “καλές” βόμβες τους και τα στρατεύματά τους, όταν μάλιστα το αφήγημά τους οδηγήθηκε στις καλένδες μετά τον όλεθρο πού προκάλεσαν;


Ο Ερντογάν ξέρει να παζαρεύει, ενώ ο Μητσοτάκης όχι…

Ας πούμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομά τους περί της επισκέψεως Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα ερωτήματα που μας έθεσε εξειδικευμένη πηγή μας.

Έχουν αποδεχτεί οι ΗΠΑ τον στρατηγό ρόλο της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή μας και θα ανακοινώσουν στον Έλληνα Πρωθυπουργό το σχέδιο υλοποίησης της συνεκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου μας και της συνδιοίκησης των νησιών του Αρχιπελάγους;

Έχουν συμφωνήσει οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ περί της αποστρατικοποίησης των νησιών μας, που εν μέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί με την αποστολή πολεμικού οπλισμού στην Ουκρανία;

Ωστόσο η πηγή μας, μας ενημερώνει ότι ο Ρ. Τ. Ερντογάν παζαρεύει όλα τα παραπάνω, προκειμένου να πραγματοποιηθούν πριν εκτελέσει την επιθυμία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ περί απαγκίστρωσης και απεξάρτησης της Τουρκίας από τη Ρωσία. Παζαρεύει τα παραπάνω ο Τούρκος Σουλτάνος πριν αποδεχτεί τα Αμερικανονατοϊκά σχέδια στην Κασπία Θάλασσα και των στενών του Βοσπόρου.

Παζαρεύει ο Ρ. Τ. Ερντογάν την εντολή των ΗΠΑ για άμεση προσφυγή της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, προς επίλυση όλων των Ελληνοτουρκικών διαφορών (έχουμε ως Ελλάς διαφορές;;;).

Βάζει ακόμη στο τραπέζι ο Τούρκος Σουλτάνος και ζήτημα για την ελληνική Θράκη.

Παίχτης δυνατός ο Ρ. Τ. Ερντογάν. Τα θέλει όλα και τα θέλει τώρα.

Εσείς πιστεύετε πώς είναι εξ ίσου δυνατός παίχτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μπορεί να προστατέψει τα ελληνικά δίκαια για το Αιγαίο μας και τη Θράκη μας, πού προς το παρόν προστατεύονται από το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες;

Πάντως ένα είναι το σίγουρο. Η Τουρκία αργά ή γρήγορα θα εγκαταλείψει το ρωσικό αφήγημα φιλίας και θα μπει σε εχθροπραξίες με τη Ρωσία. Μέχρι όμως να συμβούν αυτά, πρέπει να τελειώνει κυρίως με το Αιγαίο μας. Με μπροστάρηδες αυτής της πίεσης την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις προς τον Τζο Μπάιντεν και τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας και πρώην επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου της Χουλουσί Ακάρ προς τον Ρ. Τ. Ερντογάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail