Δεν σταματά να παραλαμβάνει "ξαπλωτούς" από κουρδικά χέρια ο Ερντογάν - Δεκάδες βγήκαν οφ

Freepen.gr - Οι Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (HPG) εξαπέλυσαν επίθεση κατά του τουρκικού στρατού στις περιοχές Girê FM και Girê Cûdî στην περιοχή Zap των ανταρτικών ζωνών άμυνας Medya στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ), όπου ο τουρκικός στρατός διεξάγει επιχείρηση εισβολής εδώ και πάνω από ένα μήνα.

Η επίθεση των ανταρτών πήρε το όνομά της από τον διοικητή Savaş Maraş (Mehmet Soysüren), ο οποίος ηγήθηκε των αυτοθυσιαστικών μονάδων των ανταρτών για χρόνια και μαρτύρησε στο Heftanin τον Μάρτιο του 2019 μαζί με άλλους τρεις αντάρτες.

Η ανακοίνωση του HPG που δόθηκε την Κυριακή ανέφερε: "Οι δυνάμεις μας εξαπέλυσαν την Επαναστατική Επίθεση του Şehîd Savaş Maraş στις περιοχές αντίστασης Girê FM και Girê Cûdî στο Zap και κατάφεραν σοβαρά πλήγματα στις τουρκικές δυνάμεις κατοχής. Ενέργειες κατά τη διάρκεια της επίθεσης σκότωσαν 22 Τούρκους στρατιωτικούς, συμπεριλαμβανομένου ενός αξιωματικού, και δύο στρατιωτών τραυματίστηκαν. Ένα μεταγωγικό ελικόπτερο και δύο επιθετικά ελικόπτερα χτυπήθηκαν και υπέστησαν ζημιές από πυρά ανταρτών».

Στις 26 Μαΐου, αντάρτες χτύπησαν μια τουρκική μονάδα με πυροβόλα όπλα, συμπεριλαμβανομένων ελεύθερων σκοπευτών, σκοτώνοντας έξι στρατιώτες. Λίγη ώρα αργότερα, τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέργεια δολιοφθοράς και άλλοι δύο τραυματίστηκαν.  Στις 27 Μαΐου, ένας ελεύθερος σκοπευτής του HPG στόχευσε έναν στρατιώτη που μετέφερε μια συσκευή παρεμβολής, σκοτώνοντας τον στρατιώτη και καταστρέφοντας τη συσκευή.  

Την ίδια μέρα, αντάρτες πραγματοποίησαν συντονισμένη ενέργεια που σκότωσε δώδεκα μέλη των δυνάμεων κατοχής, μεταξύ των οποίων και έναν αξιωματικό. Η Nalin Firat, διοικητής του YJA Star (Ελεύθερες Γυναικείες Στρατιές) έπεσε μάρτυρας κατά τη διάρκεια της δράσης. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail