Οι Βρετανοί προειδοποιήθηκαν για χειμερινές διακοπές ρεύματος!

Witizia / pixabay
Freepen.gr - Έξι εκατομμύρια βρετανικά νοικοκυριά θα μπορούσαν να υποστούν διακοπές ρεύματος αυτόν τον χειμώνα, εάν σταματήσουν οι προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ανέφεραν οι Times την Κυριακή, επικαλούμενοι έγγραφο του Whitehall.

Ανέφεραν ότι οι εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Νορβηγία θα μπορούσαν να μειωθούν κατά το ήμισυ τον επόμενο χειμώνα εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης της ΕΕ. Η Βρετανία αγοράζει περίπου το ήμισυ των συνολικών της προμηθειών από την σκανδιναβική χώρα.

Οι αποστολές υγροποιημένου φυσικού αερίου από μεγάλους παραγωγούς όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Κατάρ θα μπορούσαν επίσης να μειωθούν στο μισό αυτό το χειμώνα, προειδοποίησε η βρετανική κυβέρνηση, επισημαίνοντας τον έντονο παγκόσμιο ανταγωνισμό για τις προμήθειες του καυσίμου.

Εν τω μεταξύ, οι διασυνδέσεις από την Ολλανδία και το Βέλγιο θα μπορούσαν επίσης να διακοπούν το χειμώνα, καθώς οι δύο χώρες αγωνίζονται να ικανοποιήσουν το δικό τους αίτημα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο έχει δεσμευτεί να τερματίσει την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους, επιδιώκει τώρα να ενισχύσει τον εφοδιασμό με ηλεκτρική ενέργεια παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής του άνθρακα και τους γηρασμένους πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας.

 
Έτσι, η διάρκεια ζωής του πυρηνικού σταθμού του Somerset Hinkley Point B θα μπορούσε να παραταθεί κατά 18 μήνες, παρά τα σχέδια για παροπλισμό της 50χρονης εγκατάστασης αυτό το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το άρθρο, οι βαριές βιομηχανικές εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να κληθούν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, ενώ οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με αέριο του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν να κλείσουν προκειμένου να διατηρηθούν οι περιορισμένες προμήθειες.

Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας, με τα βρετανικά νοικοκυριά να υπόκεινται σε διακοπές ρεύματος κατά τις ώρες αιχμής τα πρωινά και τα βράδια τις καθημερινές.

Εάν η Ρωσία διακόψει εξ ολοκλήρου τις προμήθειες φυσικού αερίου στην ΕΕ, οι διακοπές ρεύματος μπορεί να διαρκέσουν τρεις μήνες, ξεκινώντας από τον Δεκέμβριο, και να συμβούν τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα, αναφέρει το δημοσίευμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail