Δε φοβίζει το Μαξίμου η «έκρηξη» ίδρυσης κομμάτων στα δεξιά της Ν.Δ.

Θεωρούν ότι η Ν.Δ. θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές

Η ανακοίνωση ίδρυσης νέων κομμάτων τα οποία θα κινούνται δεξιότερα της Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν φαίνεται να ανησυχεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Ακόμα και αν κάποιοι νέοι πολιτικοί σχηματισμοί καταφέρουν να κόψουν ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία, αυτό δεν φαίνεται να προβληματίζει τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού. Όχι όμως επειδή πιστεύουν στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας.

Ο πραγματικός λόγος είναι ότι δεν πιστεύουν πως κάποιο από αυτά τα νέα κόμματα θα καταφέρει να εισέλθει στο κοινοβούλιο. Αντίθετα, έχοντας την βεβαιότητα ότι η Ν.Δ. θα είναι πάλι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, θεωρούν ότι αυτές οι «χαμένες ψήφοι», διά της τεθλασμένης, θα επιστρέψουν στην κυβερνητική πλειοψηφία μέσω του μπόνους των εδρών της δεύτερης Κυριακής.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν στα χέρια τους στο μέγαρο Μαξίμου πάντως, προκύπτουν δύο δεδομένα από την αποτύπωση της στιγμής: Το πρώτο είναι ότι ο αριθμός κομμάτων στο επόμενο κοινοβούλιο θα είναι ο ίδιος με αυτά που έχουν εισέλθει στις προηγούμενες εκλογές.

Το δεύτερο είναι ότι η δημοσκοπική πίεση θέτει εν αμφιβόλω ακόμα και την πρωτιά, θεωρούν όμως ότι το καλοκαίρι θα λειτουργήσει ευεργετικά προκειμένου η Ν.Δ. να ανακτήσει ένα προβάδισμα ασφαλείας. Γι’ αυτό και διαδίδουν φήμες για προσφυγή στις κάλπες τον Οκτώβριο.

Από: newsbreak.gr - ο κύριος Μάξιμος

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail