Διαμελισμό της Ουκρανίας από τη Δύση και κίνδυνο για τη Λευκορωσία βλέπει ο Λουκασένκο

Freepen.gr - Η Δύση συγκεντρώνει δυνάμεις για τον επακόλουθο διαμελισμό της Ουκρανίας, αυτό δεν μπορεί παρά να προκαλέσει ανησυχία, δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο σε συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η συνάντηση των ηγετών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Σότσι.

"Τα μέλη του ΝΑΤΟ συγκεντρώνουν στρατεύματα στα δυτικά σύνορα (της ένωσης κρατών της Λευκορωσίας και της Ρωσίας), υπάρχουν απροσδόκητα πράγματα στην Ουκρανία. Εμείς, και εσείς επίσης, ανησυχούμε γι' αυτό. Αυτοί, οι πολιτικοί, λαμβάνουν μέτρα για να ανησυχούμε ότι αυτοί, οι Πολωνοί και τα μέλη του ΝΑΤΟ, είναι έτοιμοι να βγουν, να «βοηθήσουν» με αυτόν τον τρόπο, να πάρουν, όπως πριν από το 1939, τη Δυτική Ουκρανία», αναφέρει ο Λουκασένκο, γράφει το RIA Novosti .

Ο επικεφαλής της Λευκορωσίας σημείωσε πως η Δύση θα μπορούσε να υιοθετήσει παρόμοια προσέγγιση απέναντι στο κράτος του οποίου ηγείται.

"Αυτή είναι η στρατηγική τους και για τη Δυτική Λευκορωσία. Έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Όπως είπα, οι Ουκρανοί θα πρέπει ακόμα να μας ζητήσουν να μην επιτρέψουμε να διαχωριστεί αυτό το δυτικό τμήμα και άλλα μέρη από την Ουκρανία. Αυτή είναι η θέση μου" πρόσθεσε ο Λουκασένκο.

Νωρίτερα, το ραδιόφωνο Sputnik μετέδωσε το μήνυμα του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail