Παριζιάνικη ψυχρολουσία για τον Ζελένσκι: Η Ουκρανία «15 ή 20 χρόνια μακριά» από την ένταξη στην ΕΕ

Dusan_Cvetanovic / pixabay
Freepen.gr - Δεν είναι δυνατή η ταχεία ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η διαδικασία θα διαρκέσει «πολύ μεγάλο» χρόνο, δήλωσε την Κυριακή ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Clement Beaune.

«Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Αν λέμε ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στην ΕΕ σε έξι μήνες, ένα έτος ή δύο χρόνια, λέμε ψέματα. Δεν είναι αλήθεια. Είναι μάλλον 15 ή 20 χρόνια. Χρειάζεται πολύς χρόνος», είπε ο Beaune στο Radio J.

«Δε θέλω να προσφέρω στους Ουκρανούς ψευδαισθήσεις ή ψέματα» , πρόσθεσε.

Ο Beaune, που περιγράφεται από το Politico ως ο «έμπιστος προστατευόμενος» του Προέδρου Εμανουάλ Μακρόν , διορίστηκε την Παρασκευή υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στην κυβέρνηση της πρωθυπουργού Ελίζαμπεθ Μπορν.

Υποστήριξε ότι η Ουκρανία πρέπει να γίνει μέρος της πολιτικής ζωής της ΕΕ, επαναλαμβάνοντας μια ιδέα δημιουργίας υποκατάστατου μέλους για τη χώρα, που εξέφρασε ο Μακρόν.

«Εν τω μεταξύ, χρωστάμε στους Ουκρανούς… ένα πολιτικό σχέδιο στο οποίο να μπορούν να μπουν», είπε ο Beaune.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail