Το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας θέτει προκλήσεις για τις ΗΠΑ, λέει το Πεντάγωνο

photo ΤΑΣΣ
Freepen.gr - Το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας θέτει σοβαρές προκλήσεις για τις Ηνωμένες Πολιτείες τώρα και στο μέλλον, δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν σε ακρόαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Η ακρόαση είναι αφιερωμένη στη συζήτηση του αιτήματος του αμυντικού προϋπολογισμού της κυβέρνησης για το 2023.

"Η πυρηνική μας τριάδα παραμένει ο πυλώνας της εθνικής άμυνας. Η διατήρηση της στρατηγικής σταθερότητας στον κόσμο, ειδικά υπό το φως των σημαντικών πυρηνικών δυνατοτήτων της Ρωσίας και της επέκτασης των πυρηνικών δυνατοτήτων της Κίνας, απαιτεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες να διατηρήσουν μια ασφαλή και αποτελεσματική πυρηνική ικανότητα" είπε ο Όστιν. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, η Ρωσία και η Κίνα παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες ασφαλείας για τις ΗΠΑ σήμερα, η «απειλή», σύμφωνα με τον ίδιο, προέρχεται επίσης από τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν και τρομοκρατικές ομάδες. 

Τον Ιούνιο του 2020, εγκρίθηκαν με διάταγμα του Προέδρου της Ρωσίας τα θεμέλια της κρατικής πολιτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής. Αυτό το έγγραφο καθορίζει τις αρχές της πυρηνικής αποτροπής, καθώς και τις προϋποθέσεις για τη μετάβαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη χρήση πυρηνικών όπλων. 

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι προϋποθέσεις που καθορίζουν τη δυνατότητα χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσική Ομοσπονδία είναι: η λήψη αξιόπιστων πληροφοριών σχετικά με την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων που επιτίθενται στα εδάφη της Ρωσίας και (ή) των συμμάχων της, η χρήση πυρηνικών όπλων από τον εχθρό ή άλλους τύπους όπλων μαζικής καταστροφής στα εδάφη της Ρωσίας και (ή) των συμμάχων της, την επίδραση του εχθρού σε κρίσιμες κρατικές ή στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η εξουδετέρωση των οποίων θα οδηγήσει σε διακοπή της αντίδρασης των πυρηνικών δυνάμεων, επιθετικότητα κατά της Ρωσίας με τη χρήση συμβατικών όπλων, όταν απειλείται η ίδια η ύπαρξη του κράτους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail