Το Bloomberg χαρακτήρισε το ρούβλι το κορυφαίο παγκόσμιο νόμισμα όσον αφορά την ενίσχυση έναντι του δολαρίου

Evgeny / pixabay
Freepen.gr - Το ρωσικό ρούβλι έχει γίνει το κορυφαίο νόμισμα στον κόσμο όσον αφορά την ενίσχυση έναντι του δολαρίου το 2022, ανέφερε το Bloomberg.

Η συναλλαγματική του ισοτιμία έχει αυξηθεί κατά 11 τοις εκατό από τις αρχές του 2022, ξεπερνώντας το βραζιλιάνικο ρεάλ, το οποίο πρόσθεσε εννέα τοις εκατό στο δολάριο, αναφέρει το άρθρο.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το ρωσικό νόμισμα έχει ενισχυθεί λόγω των μέτρων των αρχών για την αντιμετώπιση των κυρώσεων. Έτσι, εκτός από την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, οι αρχές υποχρέωσαν τους εξαγωγείς να πουλήσουν ξένο νόμισμα.

Μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης για την αποστρατικοποίηση και αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, η Δύση αύξησε την πίεση των κυρώσεων στη Μόσχα. Τα περιοριστικά μέτρα στρέφονται κυρίως κατά του τραπεζικού τομέα και της προμήθειας προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Πολλές χώρες έχουν ανακοινώσει το πάγωμα των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.

Οι εκκλήσεις για μείωση της εξάρτησης από τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους έχουν γίνει πιο δυνατές στην Ευρώπη . Όλα αυτά όμως έχουν ήδη μετατραπεί σε οικονομικά προβλήματα για την ίδια τη Δύση, προκαλώντας αύξηση των τιμών των καυσίμων και των τροφίμων. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail