Λαβρόφ: Προειδοποιούσαμε πολλά χρόνια για την Ουκρανία, αλλά η Δύση ήταν κωφή

Η Δύση ήταν εδώ και καιρό κωφή στις εκκλήσεις της Ρωσίας να αναγκάσει την Ουκρανία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει των διεθνών συμβάσεων, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

"Χτυπάμε διαφορετικές πόρτες στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και πολλά χρόνια, προτρέποντας τους δυτικούς συναδέλφους μας να αναγκάσουν την Ουκρανία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που έχει αναλάβει με την ένταξή της σε πολλές ευρωπαϊκές και διεθνείς συμβάσεις. Η Δύση ήταν κωφή σε αυτό", ο Λαβρόφ είπε σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Δύση αδιαφορούσε επίσης για το γεγονός ότι η Ουκρανία αρνήθηκε δημόσια να συμμορφωθεί με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ενέκρινε τις συμφωνίες του Μινσκ που υπέγραψαν Γαλλία και Γερμανία.

"Για πολλά χρόνια λέμε στη Δύση ότι δεν είναι απαραίτητο να σύρουμε την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ. Η Συμμαχία έχει ήδη πλησιάσει τα ρωσικά σύνορα πέντε φορές, αντίθετα με όλες τις υποσχέσεις που μας δόθηκαν όταν εξαφανίστηκε η Σοβιετική Ένωση. Η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ σήμαινε τη δημιουργία άμεσης απειλής στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

«Η Ρωσία δε δήλωσε απειλή για την ασφάλειά της εν μία νυκτί, αλλά για πολλά χρόνια παρότρυνε τη Δύση να μην κάνει την Ουκρανία αντι-Ρωσική, να μην δημιουργήσει στρατιωτική απειλή στο ρωσικό κράτος από το έδαφος της Ουκρανίας, να μην παρεμβαίνει στη ρωσική γλώσσα, εκπαίδευση και πολιτισμό. Η Δύση δεν έδωσε δεκάρα γι' αυτό» τόνισε.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail