Μπλόκο κι από το Ζάγκρεμπ σε Σουηδία - Φινλανδία: Το απλό επιχείρημα του Κροάτη προέδρου

Freepen.gr - Ο Κροάτης πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς σκοπεύει να στείλει επιστολή με οδηγίες στον πρεσβευτή της δημοκρατίας στο ΝΑΤΟ, Μάριο Νόμπιλο, να ψηφίσει κατά της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη συμμαχία μέχρι να αλλάξει ο εκλογικός νόμος στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, γράφει η κροατική έκδοση N1.

"Είμαι έτοιμος για κατηγορίες εάν ακολουθήσουν. Έχω ήδη δηλώσει ότι οι Κροάτες στη Βοσνία είναι πιο σημαντικοί για μένα από όλα τα ρωσο-φινλανδικά σύνορα", είπε ο Κροάτης πρόεδρος.

Ο Μιλάνοβιτς ανέφερε ως παράδειγμα την Τουρκία, η οποία, κατά τη γνώμη του, "ξέρει πώς να υπερασπίζεται τα εθνικά της συμφέροντα". Πρόσθεσε επίσης ότι τα συμφέροντα της Ουκρανίας δεν αποτελούν οξύ πρόβλημα για το Ζάγκρεμπ.

Σημείωσε πως η άρνηση της Κροατίας να επικυρώσει τη συμφωνία θα επιστήσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στα συμφέροντα της Κροατίας στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, λέγοντας ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα των δικαιωμάτων των Κροατών στη χώρα αυτή.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας Γκόρνταν Γκρλιχ-Ράντμαν χαρακτήρισε το σχέδιο του Μιλάνοβιτς «εκβιασμό» και «μη ευρωπαϊκό τρόπο επίλυσης του προβλήματος».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail