Η Δύση βλέπει την Ουκρανία ως «αναλώσιμη» – Ρωσία

Sputnik / Μaksim Βlinov
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αποκάλυψε ποια πιστεύει ότι είναι η πραγματική στάση των δυτικών δυνάμεων απέναντι στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη χώρα.

«Κανείς δε νοιάζεται για την Ουκρανία. Η Ουκρανία είναι ένα "αναλώσιμο υλικό" στον πόλεμο αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας. Δεν μπορεί να υπάρχουν αμφιβολίες για αυτό τώρα. Έχει εκφραστεί δημόσια», είπε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια ομιλίας στον εκπαιδευτικό μαραθώνιο New Horizons στη Μόσχα την Τρίτη.

Ο υπουργός υπενθύμισε τον κορυφαίο διπλωμάτη της ΕΕ, Josep Borrell, που επέμενε τον περασμένο μήνα ότι «αυτός ο πόλεμος θα κερδηθεί στο πεδίο της μάχης», αναφερόμενος στη σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

«Οι Άγγλοι, οι Αμερικανοί, οι πρόεδροι, οι πρωθυπουργοί, οι υπουργοί λένε: «Δεν έχουμε δικαίωμα να επιτρέψουμε στη Ρωσία να κερδίσει. Η Ρωσία πρέπει να υποστεί ήττα», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν αναγνώρισε ανοιχτά τον Απρίλιο πως, βοηθώντας την κυβέρνηση του Κιέβου με όπλα, κεφάλαια και πληροφορίες, η Ουάσιγκτον προσπαθούσε να δει «τη Ρωσία να είναι αποδυναμωμένη σε βαθμό που δε θα μπορεί να κάνει τα πράγματα που έκανε στο εισβολή στην Ουκρανία».

Τέτοιες δηλώσεις σήμαιναν ότι «ο πόλεμος έχει κηρυχτεί από αυτούς [οι ΗΠΑ, η ΕΕ και οι σύμμαχοί τους] και δεν είναι μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά μεταξύ Δύσης και Ρωσίας», επεσήμανε ο Λαβρόφ.

«Ξέρετε, έχει γίνει ήδη κοινή έκφραση ότι "η Δύση είναι έτοιμη να πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό". Είναι πολύ ακριβές», πρόσθεσε.

Τα λόγια του υπουργού Εξωτερικών απηχούν εκείνα του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος μίλησε στην ίδια εκδήλωση νωρίτερα την Τρίτη.

«Αυτό που κάνουν είναι πόλεμος», είπε σχετικά με την επιβολή δρακόντειων οικονομικών κυρώσεων από τη Δύση στη Μόσχα, τον εξοπλισμό των Ουκρανών νεοναζί και την παροχή πληροφοριών στον στρατό του Κιέβου για να επιτεθεί στα ρωσικά στρατεύματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail