Στη Γερμανία προβλέπουν κρύο φθινόπωρο με κύμα χρεοκοπιών κι ανεργίας

anita_starzycka / pixabay
Freepen.gr - Εάν η Γερμανία μείνει χωρίς ρωσικό φυσικό αέριο και δεν μπορεί να βρει αντικαταστάτη, θα αντιμετωπίσει μεγάλες απώλειες και ένα κρύο φθινόπωρο, γράφει ο Γερμανός οικονομολόγος Christian Heinitz σε άρθρο για την Frankfurter Algemeine Zeitung.

Ο συγγραφέας σημείωσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης να εγκαταλείψει τις ρωσικές πηγές ενέργειας συνεπάγεται μεγάλες δυσκολίες για τη Γερμανία, καθώς η χώρα εξαρτάται περισσότερο από τις προμήθειες από τη Ρωσία από άλλες στην Ευρώπη. Ο Geinitz χαρακτήρισε το LNG εναλλακτική για τις ρωσικές πρώτες ύλες, αλλά αναγνώρισε πως το Βερολίνο βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς θα χρειαστεί χρόνος για την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού για την παραλαβή καυσίμων. Ο οικονομολόγος παραδέχτηκε πως η Γερμανία δεν άρχισε να το κατασκευάζει νωρίτερα, καθώς ήταν ασύμφορο αφού οι πρώτες ύλες από τη Ρωσία ήταν φθηνότερες.

Οι γερμανικές αρχές μπορούν να επιβάλουν εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο μόνο εάν καταφέρουν να μετριάσουν τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης. Τώρα η χώρα μπορεί ακόμα να το κάνει αυτό γεμίζοντας τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου. Ο συγγραφέας επέκρινε την κυβέρνηση της χώρας για τα προηγούμενα σχέδιά της να αντικαταστήσει τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα με φυσικού αερίου και να εγκαταλείψει τους πυρηνικούς σταθμούς, καθώς και να επεκτείνει τη δική της παραγωγή ενέργειας.

Ο Geinitz τόνισε ότι εάν η Γερμανία αρνηθεί τα ρωσικά καύσιμα το φθινόπωρο, η βιομηχανία της θα υποστεί τεράστιες απώλειες. Πρώτα απ 'όλα, η χημική βιομηχανία θα υποφέρει, η οποία θα τραβήξει μαζί της και άλλες επιχειρήσεις.

Η Γερμανία δεν απειλείται από ένα ζεστό φθινόπωρο, αλλά από ένα κρύο. Οι εταιρείες αναγκάζονται να προσαρμοστούν στη διανομή φυσικού αερίου από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων, οι ιδιώτες καταναλωτές σε αυξανόμενες τιμές και ψυχρότερους χώρους, προειδοποίησε ο οικονομολόγος.

Επιπλέον, η χώρα περιμένει ένα κύμα χρεοκοπιών και ένα κύμα ανεργίας. Η ευημερία όλης της Ευρώπης διακυβεύεται, κατέληξε ο Geinitz.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail