Βούτσιτς: Εξαιρετικά υψηλή η πίεση στη Σερβία για Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε την Τετάρτη ότι η Σερβία βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη κατάσταση όσον αφορά όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια και πως η ακραία πίεση για το θέμα τον οδήγησε σε συνάντηση με αρχιεπισκόπους της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για να ακούσει τις απόψεις τους.

"Εκεί θα είναι όλο και πιο δύσκολο να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας γιατί η πίεση θα γίνει πιο σκληρή από ποτέ. Από την ημέρα που ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε σε τι βασίστηκε η εισβολή του στην Ουκρανία από άποψη τυπικού δικαίου και πολιτικά, όλες οι δυτικές δυνάμεις έχουν εργαστεί για να λύσουν το δεσμό Κοσσυφοπεδίου-Μετοχίων προκειμένου να στερήσει από τον Ρώσο πρόεδρο αυτό το επιχείρημα», είπε ο Βούτσιτς.

«Φυσικά, οι Ρώσοι έχουν εντοπίσει τα λάθη που έχουν κάνει (οι δυτικές χώρες) στο παρελθόν και τα χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους, κάτι που είναι λογική συμπεριφορά, αλλά για εμάς αυτό είναι απλώς ένα επιπλέον βάρος και επιπλέον πρόβλημα», είπε ο Βούτσιτς.

Είπε πως η Σερβία υφίσταται τεράστια πίεση ως η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.

«Αυτό μας δημιουργεί μεγάλα προβλήματα, τα οποία δεν είναι μικρά και θα αυξηθούν», είπε.

Φωτογραφία: facebook.com/buducnostsrbijeavucic - πληροφορίες: Τανγιούγκ
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail