Βουλγαρία: Δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στο ρωσικό πετρέλαιο

Matryx / pixabay
Επί του παρόντος δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για το ρωσικό πετρέλαιο για τη Βουλγαρία, δήλωσε η Lukoil Neftochim Burgas, θυγατρική της Lukoil.

"Προς το παρόν, δεν βλέπουμε πραγματικές εναλλακτικές, καθώς δεν υπάρχουν άλλα είδη πετρελαίου στην αγορά μας. Τεχνικά, μπορούμε να επεξεργαστούμε πετρέλαιο από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, αλλά αυτό θα μειώσει την ικανότητα του διυλιστηρίου", ανέφερε η εταιρεία όπως μετέδωσε το το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι BTV.

Σύμφωνα με το κανάλι, οι ειδικοί προβλέπουν αύξηση των τιμών των καυσίμων στη Βουλγαρία κατά 20-30% σε περίπτωση εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Josep Borrell, δήλωσε νωρίτερα πως το έκτο πακέτο ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα περιλαμβάνει την αποκοπή νέων τραπεζών από το SWIFT, νέες κυρώσεις «για παραπληροφόρηση» και περιορισμούς στις εισαγωγές πετρελαίου.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail