Η Ινδία θέλει να αγοράσει κι άλλο πετρέλαιο από τη Ρωσία με γενναία έκπτωση

Η Ινδία, ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς πετρελαίου, συνεχίζει να αγοράζει καύσιμα από τη Ρωσία παρά τις διεθνείς πιέσεις και αναμένει τιμή κάτω των 70 δολαρίων ανά βαρέλι. Το πετρέλαιο αναφοράς Brent διαπραγματεύεται επί του παρόντος στα 105 δολάρια το βαρέλι.

Τα δημόσια και ιδιωτικά διυλιστήρια της Ινδίας έχουν αγοράσει περισσότερα από 40 εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού καυσίμου από τα τέλη Φεβρουαρίου, το οποίο ήταν 20% υψηλότερο από όλες τις αποστολές του 2021.

Οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου έχουν γίνει πολύ περίπλοκες λόγω των δυτικών κυρώσεων στο πλαίσιο της επιχείρησης στην Ουκρανία. Τα προβλήματα στις πωλήσεις πετρελαίου οδήγησαν σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου στη Ρωσία κατά 8,7% τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον Μάρτιο. Ο όγκος της διύλισης πετρελαίου μειώνεται και στο πλαίσιο των δυτικών κυρώσεων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να εξετάζει μέτρα σχετικά με τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία, αλλά πολλοί Ευρωπαίοι έμποροι αρνούνται ήδη να αγοράσουν ρωσικό πετρέλαιο. Το συμπέρασμα είναι ότι τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας τις υφιστάμεθα όλοι εμείς, ενώ οι Ινδοί απολαμβάνουν εξαιρετικές τιμές για να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail