Μόσχα: Αν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θέλουν ειρήνη, να σταματήσουν τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία

Υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ πρέπει να σταματήσουν να προμηθεύουν όπλα στο Κίεβο εάν θέλουν πραγματικά μια επίλυση της ουκρανικής κρίσης, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Εάν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ενδιαφέρονται πραγματικά για τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης, τότε, πρώτα, θα πρέπει να αλλάξουν γνώμη και να σταματήσουν να προμηθεύουν όπλα και πυρομαχικά στο Κίεβο», είπε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ουκρανικός λαός δε χρειάζεται φορητά συστήματα αεράμυνας Stinger και αντιαρματικούς πυραύλους Javelin, αλλά βοήθεια στα επείγοντα ανθρωπιστικά ζητήματα.

«Δεύτερον, είναι απαραίτητο το Κίεβο να σταματήσει τις κυνικές προκλήσεις, μεταξύ άλλων στον χώρο της ενημέρωσης», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Σημείωσε ότι οι ουκρανικοί ένοπλοι σχηματισμοί, χρησιμοποιώντας αμάχους ως «ανθρώπινη ασπίδα», πραγματοποιούν «βάρβαρους βομβαρδισμούς πόλεων» και επίσης κοροϊδεύουν με ιδιαίτερη σκληρότητα του κρατούμενους Ρώσους στρατιώτες σύμφωνα με υλικό που ανεβάζουν κοροϊδεύουν στο Διαδίκτυο. 

«Και ταυτόχρονα, με τη βοήθεια των δυτικών προστάτων τους και των παγκόσμιων μέσων ενημέρωσης που ελέγχονται από τους Δυτικούς, κατηγορούν τον ρωσικό στρατό για εγκλήματα πολέμου. Μεταφέρουν, όπως λέμε, την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει από το άρρωστο κεφάλι στο υγιές», πρόσθεσε ο υπουργός. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι καιρός η Δύση να σταματήσει άνευ όρων να «ασπρίζει» και να καλύπτει το Κίεβο, διαφορετικά η Ουάσιγκτον , οι Βρυξέλλες και άλλες δυτικές πρωτεύουσες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη για συνενοχή σε αιματηρά εγκλήματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail