Οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου των ΗΠΑ από τις 24/2 αποκαλύπτουν την ηγεμονική υποκρισία τους απέναντι στην Ινδία

Τα ινδικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για την τελευταία έκθεση του Κέντρου Έρευνας για την Ενέργεια και τον Καθαρό Αέρα (CREA) που αποδεικνύει ότι οι ΗΠΑ εισήγαγαν περισσότερο ρωσικό πετρέλαιο από την έναρξη της συνεχιζόμενης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας στην Ουκρανία απ' ό,τι έκανε η χώρα τους παρά το αίτημα της Αμερικής, η Ινδία να διακόψει εντελώς τους ενεργειακούς δεσμούς της με το Κρεμλίνο. Για τη διευκόλυνση του αναγνώστη, μπορούν να μετακινηθούν στην 4η σελίδα της αναφοράς του CREA για να δουν το infographic που το αποδεικνύει. Αυτό το «πολιτικά άβολο» γεγονός εκθέτει την ηγεμονική υποκρισία των ΗΠΑ απέναντι στην Ινδία.

Του Andrew Korybko - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι Αμερικανοί στρατηγοί πίστευαν αλαζονικά ότι θα μπορούσαν να εξαναγκάσουν επιτυχώς την Ινδία να υποταχθεί οικειοθελώς στις ΗΠΑ ως «κατώτερος εταίρος» της για πάντα, εγκαταλείποντας την πολιτική της αρχής ουδετερότητας απέναντι στην ουκρανική σύγκρουση και θυσιάζοντας έτσι την στρατηγική αυτονομία που εργάστηκε τόσο σκληρά όλα αυτά τα χρόνια να αποκτήσει. Για το σκοπό αυτό, οι εκπρόσωποί της ζήτησαν από την Ινδία να σταματήσει να αγοράζει ρωσική ενέργεια με έκπτωση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Όλο αυτό το διάστημα, ωστόσο, αγόραζαν κρυφά ακόμη περισσότερη ρωσική ενέργεια από ό,τι η Ινδία.

Υπάρχουν μερικά σημαντικά σημεία από αυτή την εξέλιξη. Πρώτον, αποδεικνύει ότι η λεγόμενη «τάξη βασισμένη σε κανόνες» των ΗΠΑ δεν είναι τίποτα άλλο από την επιλεκτική επιβολή υποκειμενικών προτύπων για την επιδίωξη των ιδιοτελών στρατηγικών στόχων της Αμερικής σε βάρος των άλλων. Δεύτερον, οι ΗΠΑ μετέτρεψαν σε όπλο την ενέργεια ως μια μορφή μόχλευσης κατά της Ινδίας. Τρίτον, η Αμερική πίστευε αλαζονικά ότι θα μπορούσε να πιέσει τον εταίρο της στη Νότια Ασία να πάει πρόθυμα ενάντια στα αντικειμενικά της συμφέροντα. Τέταρτον, αυτή η πολιτική απέτυχε εντελώς. Και πέμπτον, το άμεσο πλήγμα της ήπιας δύναμης είναι πως η αμερικανική αξιοπιστία έχει διαβρωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Κανένα από αυτά τα μέτρα δεν προωθεί τα αμερικανικά συμφέροντα προς την Ινδία. Αντίθετα, είναι αντιπαραγωγικά για αυτούς. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και η κοινωνία των πολιτών αυτής της χώρας έχουν πλέον δει την ηγεμονική υποκρισία των ΗΠΑ να εμφανίζεται πλήρως. Ο σκεπτικισμός τους για τις προθέσεις της Αμερικής προς τη χώρα τους δικαιώθηκε και όσοι πίεζαν ώστε η Ινδία να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις των ΗΠΑ με την ψευδή βάση ότι κάτι τέτοιο θα ενίσχυε την αξιοπιστία της στη λεγόμενη «τάξη που βασίζεται σε κανόνες» είναι τώρα ντροπιαστικά απαξιωμένοι. Κανείς δεν μπορεί να τους πάρει ποτέ ξανά στα σοβαρά και αμέτρητες καριέρες μπορεί να έχουν καταστραφεί.



Μόνο εκείνοι που είναι πραγματικά ειλικρινείς μεταξύ αυτής της «φλυαρής τάξης» θα εξιλεωθούν για τις άστοχες «συμβουλές» που έδωσαν στην Ινδία αναγνωρίζοντας ότι ήταν λάθος και παρουσιάστηκε σε ψευδή ιδεολογική βάση πως ούτε καν ο Αμερικανός εκτελεστής της «βασισμένης σε κανόνες τάξης» αισθάνθηκε ότι ήταν αρκετά σημαντικό για να σεβαστεί. Ωστόσο, είναι αμφίβολο αν πολλοί θα το κάνουν, κάτι που με τη σειρά του θα εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις τους και εάν λειτουργούν πρόθυμα ως «πράκτορες επιρροής» αντί να είναι οι «αναλυτές» ή οι «δημοσιογράφοι» που περιγράφουν τους εαυτούς τους.

Επομένως, η έκθεση του CREA απαξίωσε κάτι περισσότερο από την ήδη θλιβερή φήμη των ΗΠΑ, αλλά εξέθεσε επίσης αυτό που θα μπορούσε τελικά να αποδειχθεί πως ήταν οι πολλοί «πράκτορες επιρροής» τους που δρούσαν εναντίον της Ινδίας, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της χώρας. Αυτό το δίκτυο είναι πραγματικά παγκόσμιο και εκτείνεται σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των ακαδημαϊκών, των συμβουλευτικών υπηρεσιών, των μέσων ενημέρωσης και των δεξαμενών σκέψης. Λειτουργεί σε πλήρη ισχύ από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, αλλά όσοι αμφισβήτησαν τα κίνητρα των μελών της είχαν χαρακτηριστεί «θεωρητικοί συνωμοσίας» ή ακόμα και «Ρώσοι πράκτορες».

Είναι πλέον τεκμηριωμένο γεγονός ότι η διαίσθησή τους για εκείνους που πίεζαν ώστε η Ινδία να ενταχθεί στις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας από τις ΗΠΑ, κόβοντας τους ενεργειακούς δεσμούς της με το Κρεμλίνο ήταν σωστή όλη αυτή την περίοδο. Ένα ολόκληρο παγκόσμιο δίκτυο ξαφνικά αποκαλύφθηκε για να το δει όλος ο κόσμος, καθώς τα προϊόντα πληροφόρησης σχετικά με αυτό το θέμα είναι πλέον θέμα δημόσιας ιστορίας. Θα μπορούσε επομένως να είναι χρήσιμο για τους παθιασμένους ακτιβιστές να συντάξουν μια λίστα με αυτά τα άτομα προκειμένου να ενημερώσουν το κοινό ότι δεν πρέπει να τους εμπιστεύονται από εδώ και στο εξής όποτε πρόκειται για τις «συμβουλές» τους για τις ρωσο-ινδικές σχέσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail