Ασταμάτητοι άνδρες και γυναίκες των Κούρδων: 14 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αντάρτικες ενέργειες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Τύπου του HPG την Τετάρτη, τρεις τουρκικές στρατιωτικές θέσεις καταστράφηκαν και 14 στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν από αντάρτες εναντίον των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής στις περιοχές Avaşîn, Zap και Xakurke στην υπό την κατοχή των ανταρτών Medya. Αμυντικές Ζώνες στο Νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Η ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες των ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν από τους αντάρτες του HPG και το γυναικείο τμήμα του YJA Star:

ΑΒΑΣΙΝ

Στις 3 Μαΐου, στις 11:40, τα στρατεύματα κατοχής στο Girê Werxelê στην περιοχή αντίστασης Werxelê έγιναν στόχος των δυνάμεών μας, που άφησαν έναν από αυτούς νεκρό. Την ίδια μέρα, στις 12:15, πραγματοποιήθηκε δεύτερη ενέργεια από τις δυνάμεις μας YJA Star κατά των εισβολέων στην περιοχή.

ΖΑΠ

Στις 3 Μαΐου, στις 18:00, τα στρατεύματα κατοχής που στάθμευαν γύρω από τις θέσεις μάχης Girê Martyr Berxwedan στην περιοχή Αντίστασης Şehîd Şahin έγιναν στόχος των δυνάμεών μας, που άφησαν έναν από αυτούς νεκρό.

Στις 3 Μαΐου, στις 15:50, ένας από τους εισβολείς που στάθμευαν γύρω από τις θέσεις μάχης Girê Şehîd Harun στην περιοχή Αντίστασης Kurojahro πυροβολήθηκε από τις δυνάμεις του YJA Star.

Στις 3 Μαΐου, στις 09:00 και στις 15:00, οι εισβολείς γύρω από την περιοχή αντίστασης Kurojahro έγιναν στόχος των δυνάμεών μας με βαρέα όπλα. Οι στόχοι χτυπήθηκαν με ακρίβεια.

Στις 3 Μαΐου, στις 13:00, οι εισβολείς γύρω από τις θέσεις μάχης Girê Şehîd Amargî στην περιοχή Αντίστασης Kurojahro στοχοποιήθηκαν από τις δυνάμεις μας σε στοχευμένη ενέργεια και 1 εισβολέας σκοτώθηκε.

Στις 3 Μαΐου, στις 13:45 και στις 19:30, οι εισβολείς γύρω από τις θέσεις μάχης Kevirêkun στην Αντιστασιακή Περιοχή Şikefta Birîndara έγιναν στόχος των δυνάμεών μας και 2 από αυτούς σκοτώθηκαν.

Στις 3 Μαΐου, στις 15:45, οι εισβολείς που ήταν τοποθετημένοι γύρω από το Girê Rûbar στην περιοχή αντίστασης Çiyareş δέχθηκαν πυρά από τις δυνάμεις μας. Ως αποτέλεσμα, 4 εισβολείς σκοτώθηκαν και η στοχευμένη θέση καταστράφηκε. Ο τουρκικός στρατός εισβολής βομβάρδισε σφοδρά την περιοχή με οβίδες μετά τη δράση και απομάκρυνε τα θύματά του από την περιοχή με ελικόπτερα αργότερα το βράδυ.

Στις 3 Μαΐου στις 23:00, τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα που προσπάθησαν να βομβαρδίσουν την περιοχή Girê Rûbar στην περιοχή Αντίστασης Çiyareş έγιναν στόχος των δυνάμεών μας. Αποτέλεσμα της παρέμβασής μας ήταν τα ελικόπτερα να υποχωρήσουν από την περιοχή.

ΞΑΚΟΥΡΚΕ

Στις 3 Μαΐου, στις 17:30, τρεις θέσεις των εισβολέων στο Girê Şehîd Axîn χτυπήθηκαν από τρεις κατευθύνσεις σε συντονισμένη δράση ανταρτών. Οι στοχευμένες θέσεις χτυπήθηκαν με ακρίβεια από τις δυνάμεις μας YJA Star, σκοτώνοντας 4 εισβολείς και καταστρέφοντας 2 θέσεις».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail