Η Gazprom θα χρησιμοποιήσει τον εγκαταλελειμμένο Nord Stream 2 για τους σκοπούς της Ρωσίας

Ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την εξαγωγή φυσικού αερίου στη Γερμανία, παραμένει προς το παρόν εκτός λειτουργίας. Ως εκ τούτου, η χερσαία χωρητικότητα του συστήματος θα χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς, ανέφερε η εταιρεία.

Η Gazprom σημείωσε ότι μόνο μία σειρά του συστήματος αγωγού φυσικού αερίου θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία εάν η γερμανική πλευρά αποφασίσει να θέσει σε λειτουργία το έργο.

«Θα είναι δυνατή η λειτουργία της δεύτερης υπεράκτιας σειράς του αγωγού Nord Stream 2 όχι νωρίτερα από το 2028», πρόσθεσε η Gazprom.

Με λίγα λόγια, το αχρησιμοποίητο και εγκαταλελειμμένο Nord Stream 2 θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη προμήθειας φυσικού αερίου στις περιοχές της βορειοδυτικής Ρωσίας. Ακόμη και αν η Γερμανία επιτρέψει την εκκίνηση του αγωγού φυσικού αερίου, μόνο μία σειρά του συστήματος θα αρχίσει να λειτουργεί, ενώ η δεύτερη — όχι νωρίτερα από το 2028.

Το Nord Stream 2 πάγωσε το Φεβρουάριο, παρά την ολοκλήρωση της κατασκευής του. Στα τέλη Μαρτίου, έγινε γνωστό πως ο διαχειριστής του αγωγού Nord Stream 2 AG κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στην Ελβετία. Στις αρχές Απριλίου, η Gas for Europe, η γερμανική θυγατρική του φορέα εκμετάλλευσης Nord Stream 2, ανακοίνωσε επίσης τη δυνατότητα να κλείσει τις δραστηριότητές της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail