Το Κίεβο οδηγεί σε περικύκλωση 12.000 Ουκρανούς στρατιώτες - Περίεργα παιχνίδια με την Πολωνία

Ενώ οι προωθήσεις από τις εμπόλεμες πλευρές σταμάτησαν σε άλλες περιοχές, η περιοχή της Ποπάσναγια έγινε το βασικό ορμητήριο για την προέλαση των δυνάμεων υπό την ηγεσία της Ρωσίας στην περιοχή του Ντονμπάς.

Η επίθεση στο Σεβεροντόνετσκ συνεχίζεται. Οι μάχες έφτασαν στα περίχωρα της πόλης. Οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας έθεσαν τον έλεγχο και εκκαθάρισαν πλήρως την περιοχή Shchedrischevo. Η AFU (Ενοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας) προσπαθεί να ενισχύσει τις θέσεις της από το Lisichansk. Μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό μέσω της τελευταίας γέφυρας που έχει απομείνει μεταξύ των δύο πόλεων.

Η ενίσχυση της ομάδας της AFU στην περιοχή Severodonetsk είναι μια πολύ επικίνδυνη απόφαση για την ουκρανική στρατιωτική διοίκηση, σημειώνει το southfront.org, καθώς σχεδόν όλοι οι κεντρικοί δρόμοι που οδηγούν στις πόλεις έχουν αποκοπεί.

Προχωρώντας από την Ποπάσναγια, δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας ανέλαβαν πρόσφατα τον έλεγχο των χωριών Vyskriva, Tripolie και Novaya Kamenka. Η AFU αναγνώρισε ότι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας έφτασαν στην πόλη Soledar. Αυτό απειλεί, τον κύριο δρόμο ανεφοδιασμού για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή Severodonetsk.

Στις 22 Μαΐου, η AFU αναγνώρισε την απώλεια της Vladimirovka. Το χωριό βρίσκεται ανατολικά του Μπαχμούτ, όπου οι ουκρανικές θέσεις βομβαρδίζονται ήδη από το ρωσικό πυροβολικό.

Στα βόρεια της Ποπάσναγια, δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας περιβάλλουν την ομάδα AFU στην Καμισεβάχα. Οι μάχες ακολουθούν τη γραμμή Kamyshevakha – Viktorovka – Lipovoye.

 
Η δύναμη της AFU στην περιοχή Severodonetsk-Lisichansk που αριθμεί περίπου 12.000 στρατιώτες, κινδυνεύει να περικυκλωθεί από δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας. Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση δεν αλλάζει τακτική και προετοιμάζεται για σφοδρές μάχες στους δρόμους μιας άλλης μεγάλης ουκρανικής πόλης. Οι Ουκρανοί στρατιώτες ενισχύουν ήδη τις θέσεις τους στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της πόλης, προετοιμάζοντας άλλο ένα φρούριο για την ουκρανική αντίσταση. Η απόφαση της AFU να πολεμήσει στους δρόμους του Severodonetsk μέχρι το πικρό τέλος, θα οδηγήσει στην ίδια καταστροφή που αντιμετώπισε η πόλη της Μαριούπολης.

Οι προσπάθειες του Κιέβου να δικαιολογήσει την πτώση της φρουράς Azovstal στη Μαριούπολη και να παρουσιάσει την παράδοση των πιο ιδεολογικά υποκινούμενων στρατιωτικών σχηματισμών ως εκκένωση υπό την επίβλεψη της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών, απέτυχαν. Οι συνεχιζόμενες ανακρίσεις και η ταυτοποίηση των Ουκρανών μαχητών που εμπλέκονται σε εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά των αμάχων καθώς και των Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου δείχνουν ξεκάθαρα πως οι Ουκρανοί μαχητές ναζί δεν πρέπει να αποφύγουν τη δίκη και την τιμωρία.

Ενώ η AFU υποχωρεί στην πρώτη γραμμή του Ντονμπάς, το καθεστώς του Κιέβου πουλά το κράτος της Ουκρανίας στα δυτικά. Ο Ζελένσκι αποφάσισε να χορηγήσει στους Πολωνούς πολίτες ένα ειδικό καθεστώς. Σύμφωνα με πληροφορίες, λαμβάνουν τα δικαιώματα να κατέχουν εκλεκτές θέσεις, να γίνουν δικαστές, να έχουν πρόσβαση σε απόρρητα δεδομένα κ.λπ. Οι ουκρανικές αρχές θέτουν την υπόλοιπη περιοχή υπό τον έλεγχο της Πολωνίας. Σε αντάλλαγμα ο πολωνικός στρατός αναμένεται να υποστηρίξει τον ουκρανικό στρατό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail