Ρωσία: Το πρώτο σύνταγμα με πυραύλους Sarmat θα σχηματιστεί πριν το φθινόπωρο!

Το πρώτο σύνταγμα εξοπλισμένο με διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Sarmat (ICBM) σχεδιάζεται να σχηματιστεί στην περιοχή Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας πριν από το φθινόπωρο, δήλωσε το Σάββατο ο γενικός διευθυντής της Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν.

"Σκοπεύουμε να το κάνουμε πριν από αυτό το φθινόπωρο - να σχηματίσουμε το πρώτο σύνταγμα χρησιμοποιώντας σειριακούς πυραύλους που παραδίδονται από τις επιχειρήσεις μας, οι οποίοι θα τεθούν σε λειτουργία στην περιοχή Krasnoyarsk, στο Uzhur", δήλωσε ο Rogozin σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24.

Είπε επίσης πως ο Sarmat θα μπορεί να χτυπήσει στόχους σε σχεδόν απεριόριστες αποστάσεις σε σύγκριση με τον πύραυλο Voyevoda. «Ο πύραυλος Sarmat, σε σύγκριση με τον πύραυλο Voyevoda, είναι ικανός να πλήξει στόχους σε σχεδόν απεριόριστες εμβέλειες», είπε.

Ο Sarmat θα είναι πολύ πιο ισχυρός από άλλα στρατηγικά όπλα, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού πυραύλου Minuteman-III, είπε. "Πρόκειται για έναν πύραυλο που είναι πολύ πιο ισχυρός από άλλα στρατηγικά όπλα, συμπεριλαμβανομένου του πυραύλου Minuteman-III, ο οποίος βρίσκεται σε υπηρεσία με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τόσο όσον αφορά την παγκόσμια εμβέλεια όσο και την ισχύ των κεφαλών που μπορούν να χτυπήσουν το έδαφος σε μια επίθεση», είπε ο Ρογκόζιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τεχνικά δεδομένα καθιστούν αυτόν τον πύραυλο άτρωτο τόσο στα υπάρχοντα όσο και στα μελλοντικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. "Αυτή είναι μια τεράστια επιτυχία για τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς μας. Είμαστε πολύ περήφανοι", πρόσθεσε.

Η Ρωσία πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmat (ICBM) από το κοσμοδρόμιο Πλεσέτσκ στην περιοχή του Αρχάγγελσκ, ανέφερε την Τετάρτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Sarmat ICBM έχει αναπτυχθεί στο Makeyev State Rocket Center (μέρος της Roscosmos) και κατασκευάζεται στην επιχείρηση Krasmash. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, το RS-28 Sarmat είναι ικανό να μεταφέρει μια κεφαλή MIRVed βάρους έως και 10 τόνων σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, τόσο μέσω του Βόρειου όσο και του Νότιου Πόλου.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail