Ένας στους πέντε Τούρκους δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας

Freepen.gr -
Το 20% των ανθρώπων στην Τουρκία αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας και το 57% δηλώνει ότι δυσκολεύεται να το κάνει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας της κορυφαίας τουρκικής εταιρείων δημοσκοπήσεων MetroPoll.

Μόνο το 23,9 τοις εκατό των πολιτών είναι σε θέση να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους χωρίς πρόβλημα, σύμφωνα με την έρευνα το Μάρτιο μεταφέρει ο ιστότοπος T24.

Οι Τούρκοι πολίτες αναστατώνονται από τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό και την αύξηση των λογαριασμών ενέργειας. Τον Ιανουάριο, η Τουρκία αύξησε τα τιμολόγια οικιακής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου έως και 130 τοις εκατό για ορισμένα νοικοκυριά, επικαλούμενη την άνοδο των παγκόσμιων τιμών της ενέργειας, ανέφερε το Bloomberg.

Οι Τούρκοι καταναλωτές αντιμετώπισαν μείωση της αγοραστικής τους δύναμης λόγω του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού, ο οποίος έφτασε το 61,1% το Μάρτιο, επεκτείνοντας τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο δεκαετιών.

 
Όσοι λένε πως απλώς «αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου» ανέβηκαν στο 18,6%, σύμφωνα με την έρευνα Metropoll, σημειώνοντας αύξηση 4,2 τοις εκατό από τον περασμένο μήνα.

Όσοι δήλωσαν ότι ήταν σε θέση να πληρώσουν τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας τους χωρίς πρόβλημα παρουσίασαν αύξηση 2,9%, σύμφωνα με την έρευνα.

Περίπου 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι στην Τουρκία είδαν τις συνδέσεις ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου τους να διακόπτονται το 2021, αφού δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους εν μέσω ραγδαίας αύξησης των τιμών της ενέργειας στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, ανέφερε η εφημερίδα Cumhuriyet.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail