Δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες: Σαουδάραβες πουλάνε γιοτ και ακίνητα λόγω οικονομικών προβλημάτων

12019 / pixabay
Freepen.gr - Ορισμένοι πρίγκιπες από την κυρίαρχη δυναστεία στη Σαουδική Αραβία πουλούν ακίνητα και γιοτ σε ΗΠΑ και Ευρώπη λόγω οικονομικών προβλημάτων, αναφέρει η Wall Street Journal. 

Οι πρίγκιπες απαλλάσσονται από τα περιουσιακά τους στοιχεία εκτός Σαουδικής Αραβίας καθώς ο διάδοχος του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν «έκοψε πολλές από τις πηγές χρημάτων που χρησιμοποιούσαν για να υποστηρίξουν τις εξαιρετικές τους συνήθειες δαπανών», σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας.

Το δημοσίευμα γράφει ότι τα τελευταία χρόνια έχουν πουλήσει ακίνητα, γιοτ και έργα τέχνης αξίας άνω των 600 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγές λένε ότι οι πρίγκιπες χρειάζονται τα χρήματα για να πληρώσουν φόρους και συντήρηση ακινήτων, καθώς και για να πληρώσουν για τη στάθμευση αεροπλάνων και πλοίων. Αναφέρεται επίσης ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μέλη της βασιλικής δυναστείας παρακινούνται από την επιθυμία να κατέχουν «λιγότερο επιδεικτικά περιουσιακά στοιχεία» ώστε να μην τραβήξουν υπερβολική προσοχή από τον διάδοχο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail