Ο επικεφαλής της Roscosmos προειδοποιεί για πιθανή πυροδότηση του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου

Μια επίθεση εναντίον διαστημικού σκάφους θα μπορούσε να οδηγήσει στον επόμενο παγκόσμιο πόλεμο, δήλωσε το Σάββατο ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της εθνικής διαστημικής υπηρεσίας της Ρωσίας Roscosmos.

«Πρέπει να έχουμε κατά νου πως η καταστροφή ενός ξένου διαστημόπλοιου σημαίνει Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ένα casus belli, και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό», είπε ο Rogozin.

Ο Rogozin σχολίαζε την απόφαση της Ουάσιγκτον να σταματήσει τη διεξαγωγή δοκιμών αντιδορυφορικών πυραύλων. Ανακοινώνοντας την κίνηση τη Δευτέρα, η Αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις χαρακτήρισε την καταστροφή δορυφόρων κατά τη διάρκεια τέτοιων δοκιμών «απερίσκεπτη και ανεύθυνη» επειδή αφήνει επικίνδυνα διαστημικά σκουπίδια.

Ο επικεφαλής της Roscosmos, ωστόσο, υποστήριξε πως οι ΗΠΑ τώρα «το παίζουν αθώα περιστερά» επειδή είχαν ήδη πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες δοκιμές. «Αυτή η κίνηση θα πρέπει, επομένως, να θεωρηθεί αυστηρά ως προπαγάνδα», είπε.

Ο Rogozin υποστήριξε ότι το Boeing X-37, ένα μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο που μοιάζει με αεροσκάφος των ΗΠΑ που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη, θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί για κατασκοπεία και μεταφορά όπλων μαζικής καταστροφής. Είπε πως η πρόταση της Ρωσίας και της Κίνας να υπογράψουν μια συνθήκη που απαγορεύει την τοποθέτηση όπλων στο διάστημα αντιμετωπίστηκε με «νεκρική σιωπή» στην Ουάσιγκτον.

Η τοποθέτηση όπλων μαζικής καταστροφής στο διάστημα έχει απαγορευτεί διεθνώς από το 1967.

* πληροφορίες RT 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail