Φωτογραφίες από το καταδρομικό MOSKVA πριν βυθιστεί. Είναι αληθινές ή όχι;

Πριν από λίγες ώρες, κάποιες πηγές δημοσίευσαν υποτιθέμενες φωτογραφίες του καταδρομικού Μόσχα μετά από χτύπημα από αντιπλοϊκούς πυραύλους.

southfront.org - Παρουσίαση Freepen.gr

Η σιλουέτα της πρύμνης του πλοίου στις φωτογραφίες αντιστοιχεί στη σιλουέτα της πρύμνης του καταδρομικού Moskva.


Πάνω από το μισό του πλοίου λείπει ή είναι αόρατο στις φωτογραφίες, τουλάχιστον από το μεσαίο πλαίσιο του πλοίου μέχρι την πλώρη.



Η θαλασσοταραχή στις φωτογραφίες είναι σταθερά κοντά στις καιρικές συνθήκες την ώρα του συμβάντος.

Αν υποθέσουμε ότι οι φωτογραφίες είναι αυθεντικές, αυτό σημαίνει ότι:

α. είτε υπήρξε παλαιότερη καταστροφή της δομής του πλοίου και ολόκληρο το μπροστινό μέρος βυθίστηκε ή υπέστη σοβαρές ζημιές,

β. είτε βλέπουμε το μπροστινό μέρος του πλοίου γεμάτο καπνό

ενώ το υπόλοιπο από το κέντρο προς την πρύμνη παρέμεινε στην επιφάνεια. Εάν υπήρξε έκρηξη του κύριου ωφέλιμου φορτίου πυραύλων, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια τέτοια εικόνα.

Το σχόλιο του αναγνώστη του SF: «Στην πραγματικότητα δεν νομίζω ότι είναι ψεύτικο. Για μένα, αυτές οι εικόνες είναι συνεπείς με την επικρατούσα αφήγηση, ότι υπήρξε πυρκαγιά/έκρηξη στον γεμιστήρα του όπλου.

Εάν ο καπνός είναι αρκετά παχύς, μπορεί να καλύψει τη σιλουέτα του μπροστινού μέρους του πλοίου ώστε να φαίνεται σαν να μην είναι εκεί. Στη δεύτερη εικόνα όπου ο καπνός έχει καθαρίσει, φαίνεται το μπροστινό μέρος του πλοίου»

Αυτό αφήνει δύο κύριες εκδοχές, είτε η εικόνα που παρατηρείται είναι αποτέλεσμα επίθεσης υποβρυχίου είτε αυτές οι φωτογραφίες είναι ψεύτικες.

Υπάρχει σίγουρα μια τρίτη εκδοχή, ότι οι πύραυλοι κατά του πλοίου Neptune έπληξαν από θαύμα και με ακρίβεια την περιοχή ίσαλου γραμμής του καταδρομικού κοντά στην κύρια αποθήκη πυρομαχικών πυραύλων χωρίς να προκαλέσουν την έκρηξή τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail