Η Αμερική κλιμακώνει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας

Ακόμη και χωρίς η Ουκρανία να είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, αυτή η γη έχει ήδη γίνει το αρχικό πεδίο μάχης της Αμερικής ενάντια στον διπλανό γείτονα της Ουκρανίας, τη Ρωσία, ξεκινώντας έτσι ουσιαστικά τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο κατά της Ρωσίας και, έτσι, η Ουκρανία ενισχύει σε τεράστιο βαθμό τα κέρδη των εργολάβων «άμυνας» των ΗΠΑ και των συμμάχων, όπως η Lockheed Martin Corporation, ο μεγαλύτερος πωλητής όπλων στον κόσμο.

Του Eric Zuesse - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Αν και η Ουκρανία είναι η χώρα, και παρόλο που οι Ουκρανοί είναι οι πληρεξούσιοι στρατιώτες του καθεστώτος των ΗΠΑ σε αυτό το αρχικό στάδιο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, είναι κυρίως οι αμερικανικές εταιρείες εξοπλισμών που επωφελούνται τεράστια από την παγκόσμια αύξηση των αγορών όπλων. Είναι το αίμα των Ουκρανών και των Ρώσων, και τα κέρδη των δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, που προωθούνται τώρα στα «ειδήσεις» τους των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, ως ο ηρωικός πόλεμος για τη «δημοκρατία» και την «υπεράσπιση της ελευθερίας». Ωστόσο, κατά τη διάρκεια πολλών δεκαετιών πριν, στο Αφγανιστάν, και στο Ιράκ, και στη Συρία, και στη Λιβύη, και στην Υεμένη, και σε τόσες άλλες χώρες που έχουν καταραστεί από τη βίαιη παρουσία της Αμερικής, ο υποσχόμενος «πρωταθλητισμός» του καθεστώτος των ΗΠΑ της δημοκρατίας και της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες», μετατράπηκε στην πραγματικότητα των ΗΠΑ -και-συμμαχικοί «κανόνες» και ανεξέλεγκτες παραβιάσεις των διεθνών νόμων, όπως είναι η «παραγγελία» των ΗΠΑ και των συμμάχων εκεί. Η Ρωσία και η Κίνα δαιμονοποιούνται, από το καθεστώς των ΗΠΑ, ως «αυταρχικά κράτη» και ως παραβάτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ οι δισεκατομμυριούχοι της Αμερικής, που ελέγχουν το αμερικανικό καθεστώς και τις «ειδήσεις» του -τα μέσα ενημέρωσης και τους κατασκευαστές εξοπλισμών του, καρπώνονται τα οφέλη από αυτό — το πιο μαζικό από όλα τα παγκόσμια συγκρουσιακά παιχνίδια εναντίον ολόκληρου του παγκόσμιου κοινού.

Ακολουθούν ορισμένες πρόσφατες εξελίξεις, στον πραγματικό (αν και δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα) πόλεμο της Αμερικής κατά της Ρωσίας:

> Στις 12 Απριλίου, η  Washington Post του Τζεφ Μπέζος δημοσίευσε πανό  «Το Πεντάγωνο προσπαθεί να επεκτείνει σημαντικά τα όπλα που προωθούνται στην Ουκρανία» και ανέφερε ότι «η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι έτοιμη να επεκτείνει δραματικά το εύρος των όπλων που παρέχει στην Ουκρανία».

> Στις 13 Απριλίου, το ρωσικό RT News είχε τίτλο "Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για κυρώσεις στη Ρωσία" και ανέφερε ότι,

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ατλαντικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ, η [Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ] Γέλεν σχεδιάζει να επιμείνει πως η Ουάσιγκτον παραμένει πλήρως αφοσιωμένη στην ώθηση της Ρωσίας «προς την οικονομική, οικονομική και στρατηγική απομόνωση», σύμφωνα με ένα απόσπασμα που αναφέρεται από τα ΜΜΕ.

"Και ας είμαστε ξεκάθαροι, ο ενιαίος συνασπισμός των χωρών που επιβάλλουν κυρώσεις δε θα είναι αδιάφορος σε ενέργειες που υπονομεύουν τις κυρώσεις που έχουμε θέσει", θα πει η Yellen.

Κατά τη γνώμη της, τα μέτρα που επιβάλλονται στη Ρωσία από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους είναι απαραίτητα γιατί το μέλλον της διεθνούς τάξης, «τόσο για ειρηνική ασφάλεια όσο και για οικονομική ευημερία», διακυβεύεται τώρα.

> Επίσης, στις 13, οι New York Times ανέφεραν: "Οι ΗΠΑ έχουν επεκτείνει την ανταλλαγή πληροφοριών με την Ουκρανία" και ανέφεραν ότι "Οι Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν τη ροή πληροφοριών προς την Ουκρανία σχετικά με τις ρωσικές δυνάμεις στο Ντονμπάς και την Κριμαία", ώστε να αυξηθεί η πιθανότητα οι ουκρανικές δυνάμεις να ανακαταλάβουν την Κριμαία, την οποία ο Σοβιετικός δικτάτορας Νικίτα Χρουστσόφ, ουκρανός, είχε μεταφέρει αυθαίρετα στην Ουκρανία το 1954, και η οποία ήταν μέρος της Ρωσίας από το 1783. Επειδή υπήρχε τόσο έντονη αντίθεση από τον πληθυσμό της Κριμαίαα για αυτήν τη μεταβίβαση, η ουκρανική κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να χορηγήσει στην Κριμαία ένα ειδικό καθεστώς ως αυτοδιοικούμενη περιοχή, που δεν ελέγχεται από την ουκρανική κυβέρνηση στο Κίεβο. Όμως, τώρα, το καθεστώς των ΗΠΑ απαιτεί να γίνει η Κριμαία αναπόσπαστο μέρος του ουκρανικού καθεστώτος, ειδικά επειδή οι Κριμαίοι αντιτίθενται με πάθος σε αυτό, όπως το 1954, όταν ο Χρουστσόφ (ένας λιγότερο βάρβαρος δικτάτορας από το σημερινό καθεστώς των ΗΠΑ) τη μετέφερε στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ είναι επίσης αντίθετες με τους κατοίκους του αποσχισμένου τμήματος του Ντονμπάς αυτής της ουκρανικής περιοχής πριν από το πραξικόπημα των ΗΠΑ του 2014, όπου πάνω από το 90% των κατοίκων είχε ψηφίσει υπέρ του δημοκρατικά εκλεγμένου Ουκρανού Προέδρου τον οποίο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε ανατρέψει σε ένα αιματηρό Αμερικανικό πραξικόπημα («δημοκρατική επανάσταση») τον Φεβρουάριο του 2014. Έτσι, η αμερικανική κυβέρνηση Μπάιντεν, που ξεκίνησε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, βοηθά επίσης το ουκρανικό καθεστώς να αρπάξει πίσω αυτήν την πρώην περιοχή της Ουκρανίας, εναντίον της οποίας αυτό το καθεστώς των ΗΠΑ προσπαθούσε να εξοντώσει πολλούς από τους κατοίκους εκεί όπως μπορούσε.

Η ιδέα πίσω από το «μοίρασμα πληροφοριών» της Αμερικής με το καθεστώς τους είναι να παρέχει αμερικανικές δορυφορικές και άλλες μυστικές πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών στο καθεστώς αμερικανικού δορυφόρου εκεί, προκειμένου να τους βοηθήσει να κατακτήσουν όχι μόνο τους κατοίκους τόσο στο Ντονμπάς όσο και στην Κριμαία, αλλά και να κατακτήσει τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Κριμαία, η οποία περιοχή της πρώην Ουκρανίας είχε ψηφίσει πάνω από 95% τον Μάρτιο του 2014 να εγκαταλείψει την Ουκρανία και να επανενταχθεί στη Ρωσία, που ανήκε από το 1783 και φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ναυτική βάση της Ρωσίας (την οποία είχε ναυτική βάση ο Ομπάμα σκόπευε να γίνει αντ' αυτού μια ακόμη ναυτική βάση των ΗΠΑ).

> Επίσης, στις 13, το Defense News ανέφερε ότι «Οι σχεδιαστές του ΝΑΤΟ έβαλαν το F-35 μπροστά και στο κέντρο της ευρωπαϊκής πυρηνικής αποτροπής» και ανέφερε, σχετικά με αυτό το μαχητικό αεροπλάνο Lockheed Martin:

Μετά την απόφαση της Γερμανίας να αγοράσει ένα στόλο F-35, οι σχεδιαστές του ΝΑΤΟ άρχισαν να ενημερώνουν τους μηχανισμούς ανταλλαγής πυρηνικών της συμμαχίας για να λάβουν υπόψη τις δυνατότητες επόμενης γενιάς του τζετ, δήλωσε βασικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ αυτήν την εβδομάδα.

«Προχωράμε γρήγορα και με μανία προς τον εκσυγχρονισμό των F-35 και τα ενσωματώνουμε στον σχεδιασμό και στην άσκησή μας και τέτοια πράγματα καθώς αυτές οι δυνατότητες έρχονται σε λειτουργία», δήλωσε η Τζέσικα Κοξ, διευθύντρια της διεύθυνσης πυρηνικής πολιτικής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι σύμμαχοί μας θα έχουν μεταβεί», πρόσθεσε, μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συζήτησης για το Advanced Nuclear Weapons Alliance Deterrence Center, μια δεξαμενή σκέψης με έδρα την Ουάσιγκτον.

Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών αποθηκεύει περίπου 150 βόμβες βαρύτητας B-61 στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία και την Τουρκία για αυτήν την αποστολή, σύμφωνα με πρόσφατη λογιστική σε άρθρο της δεξαμενής σκέψης Chatham House με έδρα τη Βρετανία.

Πιο πρόσφατα, η νέα γερμανική κυβέρνηση επέλεξε το F-35 ειδικά για την αποστολή ανταλλαγής πυρηνικών, δεσμευόμενη για έως και 35 αεροσκάφη. Η απόφαση ακολούθησε μια μακρά συζήτηση στη Γερμανία σχετικά με τη συνέχιση της συμμετοχής του Βερολίνου στην πυρηνική κατανομή ευθύνης, μια συζήτηση που φαίνεται να έχει υποχωρήσει μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Cox είπε ότι τα προηγμένα χαρακτηριστικά του αεροσκάφους θα ενισχύσουν επίσης τις δυνατότητες των μελών της συμμαχίας και των πελατών του F-35, όπως η Πολωνία, η Δανία ή η Νορβηγία, οι οποίοι ενδέχεται να είναι επιφορτισμένοι με την υποστήριξη πραγματικών αποστολών ανταλλαγής πυρηνικών.

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη κηρύξει πόλεμο κατά της Ρωσίας, αλλά πάνω από το 97% των μελών της Γερουσίας και της Βουλής των ΗΠΑ ψήφισαν υπέρ των κυρώσεων και των νομοσχεδίων για τις στρατιωτικές πιστώσεις και της άλλης αντιρωσικής νομοθεσίας, για να βοηθήσουν το καθεστώς των ΗΠΑ να κατακτήσει τη Ρωσία. Έτσι, το να τραβήξετε την πρίζα για να ξεκινήσει ο επίσημος πόλεμος φαίνεται τώρα να είναι σχεδόν μια τυπική διαδικασία, τόσο αργά στο «παιχνίδι».

Οι προθέσεις του αμερικανικού καθεστώτος έναντι της Ρωσίας ήταν κατακτητικές από τότε που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρι Σ.Τρούμαν πήρε αυτή την απόφαση στις 25 Ιουλίου 1945, και παρέμεινε έτσι ακόμα και μετά το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης το 1991. Η αντιρωσική συμμαχία της Αμερικής, το ΝΑΤΟ, ήταν πάντα αφοσιωμένο στην κατάκτηση της Ρωσίας, και έτσι παραμένει και σήμερα. Για παράδειγμα, ο αρχηγός του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έλεγε πάντα, και το επανέλαβε πρόσφατα, πως «το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί απειλή για τη Ρωσία». Πόση περιφρόνηση, κατά του κοινού, πρέπει να έχει για να το υποστηρίζει ένας τέτοιος άνθρωπος, που λέει κάτι τέτοιο, σε τέτοιες συνθήκες και με τόσο μακρά ιστορία; Όσο κι αν είναι, τόση περιφρόνηση του κοινού έχει. Το κραυγαλέο των ψεμάτων του είναι συγκλονιστικό. Αλλά είναι φυσιολογικό για το ΝΑΤΟ, το οποίο επίσης καθιστά αυτό το είδος καταφανώς ψευδούς ισχυρισμού εγγενές μέρος της δέσμευσής του να είναι εχθρός της Ρωσίας, όπως η επίσημη δήλωσή του στις 26 Φεβρουαρίου 2022: «Το ΝΑΤΟ προσπάθησε να οικοδομήσει μια εταιρική σχέση με τη Ρωσία, αναπτύσσοντας διάλογο και πρακτική συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Η πρακτική συνεργασία έχει ανασταλεί από το 2014 ως απάντηση στην παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας, της Ουκρανίας από τη Ρωσία, την οποία το ΝΑΤΟ δε θα αναγνωρίσει ποτέ». (Δεν ήταν «παράνομο», το πραξικόπημα του Ομπάμα στην Ουκρανία). Αλλά αυτή η «συνεργασία με τη Ρωσία» δεν υπήρχε ακόμη και όταν ο Μπόρις Γέλτσιν ήταν Πρόεδρος της Ρωσίας και, όπως έγραφαν οι New York Times στις 21 Δεκεμβρίου 1991, «Ο Γιέλτσιν λέει ότι η Ρωσία επιδιώκει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», ωστόσο το ΝΑΤΟ δεν έδωσε ποτέ κάτι παραπάνω από επιπόλαια εξέταση της επανειλημμένης πρότασής του. Και καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ GHW Bush άρχισε κρυφά να ενημερώνει τους συμμάχους των ΗΠΑ στις 24 Φεβρουαρίου 1990, ο Ψυχρός Πόλεμος επρόκειτο να συνεχιστεί από την πλευρά των ΗΠΑ και των συμμάχων μέχρι να κατακτηθεί η ίδια η Ρωσία, ανεξάρτητα από το πόσο φιλική προς αυτούς μπορεί να είναι ή να γίνει η Ρωσία.

Η Ρωσία δεν εισέβαλε ποτέ στην Αμερική και ποτέ δεν απείλησε να το κάνει, εκτός από το τι θα έκανε αν η Αμερική την σπρώξει πολύ μακριά σε μια γωνία - (όπως προσπαθεί να κάνει το σημερινό καθεστώς Μπάιντεν). Ο επιτιθέμενος ήταν πάντα, από τις 25 Ιουλίου 1945, το καθεστώς των ΗΠΑ, το οποίο διέπραξε τα περισσότερα από τα πραξικοπήματα, τις κυρώσεις και τις εισβολές στον κόσμο, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό το έκανε πάντα το καθεστώς των ΗΠΑ στο όνομα της προώθησης της «δημοκρατίας» και της «ελευθερίας» και των «ανθρώπινων δικαιωμάτων». Πάντα γινόταν από το ίδιο καθεστώς που σήμερα είναι ο μεγαλύτερος παραβάτης  καθεμιάς από αυτές τις υποτιθέμενες αξίες στον κόσμο, και αυτό είναι επίσης το #1 αστυνομικό κράτος στον κόσμο. 

Οποιοδήποτε έθνος είναι σύμμαχος του μοιράζεται την τεράστια ενοχή και την υποκρισία του και, αναμφίβολα, θα γίνει επίσης στόχος από ρωσικούς, ίσως και κινεζικούς πυραύλους, όταν η Αμερική και το ΝΑΤΟ της εξαπολύσουν τελικά τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο εναντίον των «εχθρών» τους εάν τα επιδιωκόμενα θύματα εγκλωβιστούν εντελώς και παγιδευτούν. Αλλά αυτό θα είναι σίγουρα ένα παιχνίδι χαμένων και για  τα δύο πλευρές (θύματα, οι ΗΠΑ και τα υποτελή έθνη ή οι «σύμμαχοί» τους· έναντι των θυμάτων, όπως η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν, η Συρία και η Λιβύη). Ωστόσο, για τους κερδοσκόπους όπλων και τις εταιρείες εξόρυξης που (κυρίως) ελέγχει η αριστοκρατία των ΗΠΑ, και που βγάζουν λεφτά με αυτόν τον τρόπο, θα είναι ένα παιχνίδι «κέρδους», αν τα πυρηνικά συντρίμμια μπορούν ποτέ να ονομαστούν «κερδός», από οποιονδήποτε έχει λογικό πνεύμα (κάτι που οι δισεκατομμυριούχοι, ως άτομα με ακόρεστα αιτήματα για τη δική τους υπεροχή, τείνουν έντονα  να μη διαθέτουν).

Μπορεί κανείς να φανταστεί πιο κακό και δόλιο από το καθεστώς των ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ του; Αν ναι, τότε ποιος θα μπορούσε να είναι ένα τέτοιο άτομο;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail