Ετοιμαστείτε για κόλαση επί της Γης, λέει ο διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας Τροφίμων

VugarAhmadov / Pixabay
Ο λιμός που προκλήθηκε από τον οικονομικό πόλεμο του Μπάιντεν και των υποτελών του Ευρωπαίων ηγετών θα πλήξει σύντομα ολόκληρο τον πλανήτη. Αυτό προκαλείται κυρίως από κυρώσεις στα ορυκτά λιπάσματα, των οποίων οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 100 τοις εκατό ή περισσότερο σε ορισμένες χώρες. Η Ρωσία και η Λευκορωσία προμήθευαν σημαντική ποσότητα λιπασμάτων στην παγκόσμια οικονομία.

Petr Ermilin -pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι κυρώσεις σε ρωσικά πλοία έχουν σαρώσει ολόκληρο το logistics εφοδιασμού όχι μόνο για μη φιλικές χώρες, αλλά και για χώρες φιλικές προς τη Ρωσία.

«Αν νομίζετε ότι έχουμε κόλαση στη γη τώρα, απλά ετοιμαστείτε», είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας Τροφίμων. «Αν παραμελήσουμε τη βόρεια Αφρική, η βόρεια Αφρική θα έρθει στην Ευρώπη. Εάν παραμελήσουμε τη Μέση Ανατολή, [η] Μέση Ανατολή θα έρθει στην Ευρώπη».


Breitbart London (@BreitbartLondon)

«Μηδέν [σιτηρά] εξάγονται αυτήν την στιγμή από τα λιμάνια της Ουκρανίας - τίποτα δε φεύγει από τη χώρα», σημείωσε ο Jörg-Simon Immerz - ο οποίος ηγείται μιας εταιρείας εμπορίας σιτηρών - σχετικά με τους υποτιθέμενους ρωσικούς αποκλεισμούς ουκρανικών λιμανιών.


Ως αποτέλεσμα παραγόντων όπως αυτοί, ορισμένοι ειδικοί φοβούνται πως επίκειται μια ακραία παγκόσμια επισιτιστική κρίση, με έναν αξιωματούχο του ΟΗΕ να λέει ότι η Δύση, ειδικότερα, θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια «κόλαση επί της γης» σχετικά με μια πιθανή μεταναστευτική κρίση εάν δε δεσμευθούν περισσότεροι πόροι για την καταπολέμηση της πείνας στα πιο ευάλωτα μέρη του κόσμου.

«Η αποτυχία παροχής φέτος μερικών επιπλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων [σε επισιτιστική βοήθεια] σημαίνει ότι θα έχετε πείνα, αποσταθεροποίηση και μαζική μετανάστευση», προειδοποίησε ο αξιωματούχος της ΕΕ και πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Ντέιβιντ Μπίσλι τον περασμένο μήνα.

Η παραγωγή λιπασμάτων για τη γεωργία απαιτεί αέριο. Αλλά, επίσης, έχει αυξηθεί σημαντικά για τον Τρίτο Κόσμο, μεταξύ άλλων λόγω των κυρώσεων του Μπάιντεν κατά της Ρωσίας.

Στην ίδια τη Ρωσία, οι τιμές των τροφίμων έχουν επίσης αυξηθεί, αλλά, σε αντίθεση με τις δυτικές χώρες, μόνο ελαφρά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail