Ο Πούτιν εξηγεί το σχέδιο του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία

Ο χρόνος της στρατιωτικής επίθεσης στην Ουκρανία καθορίζεται από την ένταση των εχθροπραξιών και η Ρωσία θα ενεργήσει σύμφωνα με το σχέδιό της, εξήγησε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Τρίτη, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Συχνά δέχομαι αυτές τις ερωτήσεις, «δεν μπορούμε να το επισπεύσουμε;» Μπορούμε. Αλλά εξαρτάται από την ένταση των εχθροπραξιών και, όπως και να το πείτε, η ένταση των εχθροπραξιών σχετίζεται άμεσα με απώλειες», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι «το καθήκον μας είναι να επιτύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί ελαχιστοποιώντας αυτές τις απώλειες. Θα ενεργήσουμε ρυθμικά, ήρεμα και σύμφωνα με το σχέδιο που είχε αρχικά προτείνει το Γενικό Επιτελείο».

Ο Πούτιν επανέλαβε πως οι ενέργειες της Ρωσίας σε αρκετές περιοχές της Ουκρανίας είχαν σκοπό μόνο να δεσμεύσουν τις εχθρικές δυνάμεις και να πραγματοποιήσουν πυραυλικές επιθέσεις με στόχο την καταστροφή της υποδομής του ουκρανικού στρατού, ώστε να «δημιουργηθούν συνθήκες για πιο ενεργές επιχειρήσεις στο έδαφος του Ντονμπάς».

Ενώ ευχαρίστησε τους Ρώσους στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία για την «ηρωική τους υπηρεσία στην πατρίδα τους» και για την προστασία των συμφερόντων της Ρωσίας, ο Πούτιν δήλωσε ότι «μια αντιπαράθεση με τις δυνάμεις που ανατρέφονται από τη Δύση στην Ουκρανία, μια αντιπαράθεση με ριζοσπάστες εθνικιστές και νεοναζί στην Ουκρανία, ήταν αναπόφευκτη» και πως ήταν μόνο θέμα χρόνου.

«Ετοιμάζονταν και περίμεναν την ώρα τους. Και, όπως είπα, δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να το κάνουν αυτό. Αυτή είναι η λογική των πράξεών μας», εξήγησε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι βλέποντας Ουκρανούς στρατιώτες να φορούν μπαλώματα SS Galicia -μια μεραρχία των ναζιστικών δυνάμεων που ήταν υπεύθυνη για πολλές σφαγές Ρώσων, Εβραίων, Ουκρανών και Πολωνών αμάχων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου)- στο Ντονμπάς απλώς αποδεικνύει περαιτέρω πως «η χρονική επιλογή της επιχείρησης της Ρωσίας ήταν σωστός, διαφορετικά θα υπήρχαν ακόμη περισσότεροι».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail