Γερμανός υπουργός Οικονομικών: οι Γερμανοί θα γίνουν φτωχότεροι λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία

karlherl / pixabay
Freepen.gr - Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε ότι η κατάσταση στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε μείωση του επιπέδου ευημερίας για τους Γερμανούς.

"Τα γεγονότα στην Ουκρανία θα μας κάνουν όλους φτωχότερους, για παράδειγμα, λόγω του γεγονότος ότι πρέπει να πληρώσουμε περισσότερα για τις εισαγωγές ενέργειας. Ακόμη και το κράτος δε θα μπορέσει να σταματήσει αυτήν την πτώση της ευημερίας. Αλλά είναι δυνατόν για να αμβλύνουμε τους ισχυρότερους κραδασμούς, αυτό κάνουμε», δήλωσε ο Λίντνερ σε συνέντευξή του στην Bild.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές σκοπεύουν να στηρίξουν τους άπορους και τις επιχειρήσεις των οποίων το έργο απειλείται. Ωστόσο, σημείωσε πω οι οικονομικοί πόροι είναι περιορισμένοι και ως εκ τούτου τα μέτρα στήριξης μπορούν να είναι μόνο προσωρινά. «Μακροπρόθεσμα, πρέπει να τεθούν νέες βάσεις για την ευημερία», είπε ο Λίντνερ.

Σχολιάζοντας τον πληθωρισμό στη Γερμανία το Μάρτιο, ο οποίος έφτασε το 7,3%, ο Λίντνερ είπε ότι «ανησυχεί σοβαρά για την οικονομική ανάπτυξη» καθώς η ανάπτυξη επιβραδύνεται και οι τιμές αυξάνονται, η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τον στασιμοπληθωρισμό. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail