Η Κίνα αγόρασε πετρέλαιο και άνθρακα από τη Ρωσία με γιουάν

PublicDomainPictures / pixabay
Freepen.gr - Η Κίνα αναμένει την άφιξη αποστολών πετρελαίου και άνθρακα από τη Ρωσία, που πληρώνονται σε γιουάν, γράφει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι πρώτες παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο. Αρκετές κινεζικές εταιρείες πλήρωσαν για εισαγωγές άνθρακα σε εθνικό νόμισμα το Μάρτιο. Οι πωλητές ρωσικού πετρελαίου πρόσφεραν επίσης στους ντόπιους αγοραστές τη δυνατότητα να πληρώσουν σε γιουάν. Αναμένεται ότι οι πρώτες ύλες θα φτάσουν στην Κίνα το Μάιο.

Όπως σημειώνουν οι έμποροι, αυτές θα είναι οι πρώτες παραδόσεις αγαθών που πληρώνονται σε γιουάν από τότε που οι δυτικές χώρες απέκοψαν τη Ρωσία από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. 

Το Πεκίνο και η Μόσχα προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να διατηρήσουν το εμπόριο εν μέσω κυρώσεων που επιβλήθηκαν από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες , καταλήγει το Bloomberg.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail