Η Κίνα χλευάζει την έκκληση της Αμερικής να πάρει θέση στην ουκρανική σύγκρουση

MFA_China
Freepen.gr - Το Πεκίνο χλεύασε την πίεση της Ουάσιγκτον να αναγκάσει την Κίνα να πάρει μέρος στην ουκρανική σύγκρουση, υποστηρίζοντας πως πρόκειται απλώς για μια λεπτώς καλυμμένη απειλή που σημαίνει «Ευθυγραμμίστε τη θέση σας με τη δική μας ή αλλιώς».

Σε μια καρικατούρα που δημοσιεύτηκε στο Twitter από τον εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Zhao Lijian το Σάββατο, απεικονίζεται μια σκοτεινή ανθρώπινη φιγούρα με ένα όπλο κρατημένο στο κεφάλι της από ένα χέρι βαμμένο στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας. Η λεζάντα γράφει "Πάρε το πλευρό μου!" Σύμφωνα με τον Κινέζο διπλωμάτη, αυτό ακριβώς εννοούν οι ΗΠΑ όταν «πιέζουν τους άλλους να πάρουν θέση».

Ο Lijian φαίνεται να έχει μια θετική προσέγγιση για καρικατούρες, έχοντας δημοσιεύσει αρκετές άλλες τον περασμένο μήνα. Στα μέσα Μαρτίου, ο Κινέζος αξιωματούχος δημοσίευσε έναν παγκόσμιο χάρτη που απεικονίζει μόνο τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, με τίτλο «η «διεθνής κοινότητα» για την οποία ακούτε πάντα». Ο Lijian υποστήριξε ότι αυτό εννοεί πραγματικά η Δύση όταν μιλά για τη διεθνή κοινότητα.

Τον Φεβρουάριο, μετά την έναρξη της στρατιωτικής επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δημοσίευσε μια γελοιογραφία που απεικονίζει τον θείο Σαμ να θρηνεί «Γιατί η Κίνα δεν μπορεί να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς;» ενώ έσβησε τις φλόγες της ουκρανικής σύγκρουσης με βενζίνη από αντλία καυσίμων. Ο Lijian σημείωνει πως η Ουάσιγκτον «θα έπρεπε να αναρωτηθεί ποιος είναι αυτός που ξεκίνησε όλα αυτά».

* πληροφορίες RT

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail