Γερμανοί βιομήχανοι: Οι οικονομικές προοπτικές της Γερμανίας φαίνονται πολύ ζοφερές

analogicus / pixabay
Freepen.gr - Η Ομοσπονδιακή Ένωση Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI) προειδοποίησε για «ζοφερές προοπτικές» για την οικονομία εν μέσω της κατάστασης στην Ουκρανία και της αύξησης των τιμών της ενέργειας, όσον αφορά τις γερμανικές επενδύσεις, τις εξαγωγές και την αγοραστική δύναμη του πληθυσμού.

«Για τη Γερμανία, οι οικονομικές προοπτικές φαίνονται πολύ ζοφερές», δήλωσε στο dpa ο πρόεδρος του συνδικάτου Ζίγκφριντ Ρούσβουρμ.

Η χαλάρωση των μέτρων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού δε θα οδηγήσει στην αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη αυτή την άνοιξη, είπε ο Ρούσβουρμ. Η BDI πιστεύει πως οι συνέπειες των γεγονότων στην Ουκρανία θα επιβραδύνουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και την οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη. Επιπλέον, οι κυρώσεις και η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης θα επηρεάσουν αρνητικά τις γερμανικές εξαγωγές, ενώ οι γερμανικές επενδύσεις σε μηχανήματα και άλλο εξοπλισμό είναι πιθανό να σταματήσουν το 2022.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, δεν είναι ακόμη δυνατό να εξαχθεί οριστικό συμπέρασμα για το πώς η κατάσταση θα επηρεάσει την αγοραστική δύναμη του πληθυσμού. Ωστόσο, η αύξηση των τιμών της ενέργειας και ο πληθωρισμός που τη συνοδεύει οδηγούν σε μείωση της αγοραστικής δύναμης. Φέτος, οι ιδιωτικές καταναλωτικές δαπάνες θα αυξηθούν ελαφρώς, σύμφωνα με το συνδικάτο.

Ο Ρούσβουρμ προέτρεψε τον κυβερνών συνασπισμό της Γερμανίας να λάβει μέτρα για να προστατεύσει την οικονομία και τις γερμανικές επιχειρήσεις και να «αμβλύνει την κρίση». Σημείωσε πως η κυβέρνηση πρέπει να αναπτύξει προσωρινά μέτρα στήριξης για να βοηθήσει τις εταιρείες που «χωρίς δική τους υπαιτιότητα» αντιμετωπίζουν δυσκολίες εν μέσω ανόδου των τιμών της ενέργειας. 

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, λόγω προβλημάτων εφοδιασμού και μεγάλης αβεβαιότητας, η BDI δεν δημοσίευσε την τρέχουσα οικονομική πρόβλεψη.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail