Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν κυρώσεις για να «τρέξουν» το μηχανισμό περιορισμού της Κίνας

tammon / pixabay
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οικοδομώντας ένα ενιαίο μέτωπο κυρώσεων κατά της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προφανώς, δοκιμάζουν το μελλοντικό μηχανισμό για τον περιορισμό της Κίνας, δήλωσε διπλωματική πηγή στο πρακτορείο RIA Novosti.

«Ο στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο ίδιος: να υπονομεύσουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και τα θεμέλια της τεχνολογικής ανάπτυξης της χώρας μας, να καταστρέψουν την οικονομία μας. Αλλά όλοι αυτοί οι μηχανισμοί που χτίζονται τώρα σε σχέση με την αντιμετώπισή μας, αυτά είναι τα βήματα που δεν μπορούσαν να συμφωνηθούν μετά το 2014, πρόκειται για τη δημιουργία ενιαίου με το μέτωπο των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε η πηγή.

Τόνισε ότι τα συντονισμένα μέτρα κυρώσεων που λαμβάνονται τώρα είναι «μια προσπάθεια να οικοδομηθεί ένα ενιαίο μέτωπο στο πλαίσιο της μελλοντικής αντιπαράθεσης με την Κίνα».

Η πηγή υπενθύμισε ότι υπό τη διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ, ο διατλαντικός οικονομικός και πολιτικός συντονισμός διαταράχθηκε. Αλλά αν κοιτάξετε την κατάσταση στα μέσα του περασμένου έτους, ήδη υπό την κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν, ο τότε ψυχρός εμπορικός πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης άρχισε να σβήνει: τα δύο μέρη, μεταξύ άλλων συμφώνησαν σε ένα μορατόριουμ σχετικά με μια σειρά θεμάτων, πχ διευθετήθηκε η διαφορά μεταξύ της Airbus και της Boeing.

"Η τρέχουσα κατάσταση είναι το χτίσιμο αυτού του μετώπου. Και τώρα είμαστε το αντικείμενο πάνω στο οποίο δοκιμάζεται αυτός ο μηχανισμός παγκόσμιας αντιπαράθεσης, ας πούμε", είπε η πηγή. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail