Η Βρετανία έστειλε ειδικούς σε σαμποτάζ και ανταρτοπόλεμο στην Ουκρανία

Freepen.gr - Τουλάχιστον δύο ομάδες ειδικών σε σαμποτάζ και ανταρτοπόλεμο από τη Βρετανική Ειδική Αεροπορική Υπηρεσία (SAS) έχουν σταλεί στην περιοχή Lviv, δήλωσε στο RIA Novosti αξιωματικός επιβολής του νόμου, επικαλούμενος πληροφορίες που ελήφθησαν από πηγές στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

«Τουλάχιστον δύο ομάδες στρατιωτικού προσωπικού αναπτύχθηκαν στον οικισμό Brody, στην περιοχή Lviv, στο έδαφος της 16ης χωριστής ταξιαρχίας της στρατιωτικής αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, από την πόλη Χέρεφορντ στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου βρίσκεται το αρχηγείο του SAS. Η σύνθεση μιας ομάδας είναι περίπου οκτώ με δέκα άτομα», - είπε.

Όπως διευκρίνισε ο συνομιλητής του πρακτορείου, μιλάμε για ειδικούς στον τομέα των σαμποτάζ και των κομματικών δραστηριοτήτων, στον τομέα της στρατολόγησης και εκπαίδευσης πρακτόρων για εργασία σε εχθρικό έδαφος. Σύμφωνα με τον ίδιο, θεωρούνται από τους πιο καταρτισμένους στον κόσμο στην οργάνωση πραξικοπημάτων, μαζικών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, δολοφονιών επί πληρωμή πολιτικών προσώπων, στρατολόγησης πρακτόρων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στα υψηλότερα κλιμάκια εξουσίας, και προετοιμασίας τρομοκρατικών επιθέσεων.

«Δεν πρόκειται για συνηθισμένες ειδικές δυνάμεις, αυτοί είναι διανοούμενοι, σε κάθε ομάδα υπάρχει πάντα ένας ιδεολόγος, μπορείς να πεις ένας καθηγητής, και οι υπόλοιποι είναι εξειδικευμένοι ειδικοί», πρόσθεσε ο αξιωματικός επιβολής του νόμου.

Σε εμπόλεμες ζώνες, οι ειδικοί της SAS εργάζονται συνήθως υπό την κάλυψη ιατρών από τα Λευκά Κράνη και άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις, είπε.

«Με μεγάλο βαθμό πιθανότητας, αυτοί οι ειδικοί έφτασαν για να βελτιώσουν τις δεξιότητες και την αποτελεσματικότητα των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών στον συντονισμό των δραστηριοτήτων ομάδων δολιοφθοράς στα εδάφη της Ουκρανίας που ελέγχονται από ρωσικά στρατεύματα», εξήγησε ο συνομιλητής του πρακτορείου.



 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail