Η Ουγγαρία έτοιμη να πληρώσει το ρωσικό αέριο σε ρούβλια

Evgeny / pixabay
Η Ουγγαρία είναι έτοιμη να δεχτεί το νέο μηχανισμό πληρωμής με βάση το ρούβλι για το ρωσικό φυσικό αέριο για να εξασφαλίσει τον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

«Όσον αφορά την πληρωμή σε ρούβλια, έχουμε μια λύση που δεν παραβιάζει τις κυρώσεις, αλλά ταυτόχρονα διασφαλίζει την παροχή φυσικού αερίου της Ουγγαρίας», είπε ο Szijjarto, σημειώνοντας πως η επιλογή πληρωμής λογαριασμών σε άλλο νόμισμα αντί για ευρώ περιλαμβάνεται σε μια διμερή σύμβαση μεταξύ της θυγατρικής του ουγγρικού ενεργειακού ομίλου MVM, CEE Energy, και της ρωσικής Gazprom Export, που υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Ο Szijjarto τόνισε ότι η Ουγγαρία, η οποία βασίζεται στη Ρωσία για το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών της σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, αντιτίθεται σε αυτήν την κοινή προσέγγιση και θεωρεί το ζήτημα ένα θέμα που πρέπει να αποφασίζεται από κάθε χώρα ξεχωριστά.

Νωρίτερα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε πως η χώρα του δε θα υποκύψει στην πίεση της ΕΕ και δε θα υποστηρίξει περιορισμούς στον ενεργειακό εφοδιασμό από τη Ρωσία, επειδή αυτή είναι μια «κόκκινη γραμμή» για την Ουγγαρία, η οποία λαμβάνει το 85% του συνόλου του φυσικού αερίου που καταναλώνει από τη Ρωσία.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail